Nyheter

Minigraver til 100 kroner pr kilo

Dette er den minste minigraveren fra kinesiske Yuchai. Den koster en hundrelapp pr kilo med S30 redskapsfeste, og drives av en énsylindret motor på snaut 9 hk.

Hva er det: Yuchai YC12. 1000 kilo, og den minste minigraveren kinesiske Yuchai har laget.
Hva koster det: 100 000 kroner, eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos Wee.no

English summary: Norwegian Wee now launches chinese Yuchai YC12 in the norwegian market. The smallest mini excavator Yuchai has ever made. It weighs in at 1 000 kilos. Price tag: NOK 100 pr kilo.

Kinesiske Guangxi Yuchai Heavy Industry Co. Ltd. har bygget gravere siden slutten av 1980-tallet, og var den første kinesiske produsenten som inntok det europeiske gravemaskinmarkedet. Siden september 2018 har agenturet og ansvaret for merket i Norge ligget hos maskin- og utstyrsleverandøren Wee.no.

Det framgår av en melding Wee har sendt ut. Der melder de om lansering i Norge av Yuchais siste nyhet, YC12. En liten krabat du kan ta med deg inne i en litt romslig varebil og som kommer seg inn der ingen skulle tru en gravemaskin hadde noe å gjøre.

▹Annonse

▹Artikkelen fortsetter


Yuchai YC12 – minste maskin i historien

– Med sine 1000 kg er dette den minste maskinen i selskapets historie, forteller maskinansvarlig hos Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Han understreker at Guangxi Yuchai siden starten vært opptatt av å levere store maskiner til proff- og utleiemarkedet globalt, med et fokus fra 3,5 tonn og oppover.

– Etter en rekke oppfordringer, blant annet fra oss her i nord, har de omsider valgt også å satse på mini-gravere, forteller Bakken.
– Produksjonen har likevel hele tiden vært med tanke på de profesjonelle brukerne, og utviklingen av YC12 har blitt gjort med utgangspunkt i de større maskinene. Derfor er YC12 betydelig kraftigere i konstruksjonen og har komponenter som de minste privatmarked-maskinene ikke kan skilte med, sier Bakken.

Joystick og S30-feste

YC12 er en kompakt og allsidig gravemaskin tilpasset både konstruksjon- og anleggsarbeid, vedlikehold- og utvikling av hager og parker, for restaureringsarbeid eller rivning i trange omgivelser, eller for bruk i landbruksnæringen.

Nyheten styres med med joysticks, som er en av de større forskjellene fra tilsvarende modeller og gjør maskinen presis og komfortabel å håndtere.

Tekniske data: Yuchai YC12

  • Lengde: 3200 mm – 2500 mm i transport
  • Bredde: 840 mm
  • Høyde: 2320 mm – 2100 mm med bøyla lagt ned
  • Maks graverekkevidde: 2950 mm
  • Maks gravedybde: 1475 mm
  • Graveskuffe Kapasitet: 0,02 m3
  • Motor: Koop KD192F (1 cyl.) 7,6 kW/3000 rpm
  • Egenvekt: 1000 kg
  • Maks gravekraft: 6,73 kN 
  • Pris: fra kr. 100 000 + mva

Motor

Wee sier at maskinen til tross for sin lette vekt har et stabilt understell. YC12 drives av en Koop KD192F, en énsylindret motor som leverer 7,6 kW – 8,99 hk – ved 3000 o/min, etter at steg 5 rensesystemet har hentet skadelige stoffer ut av eksosen.

– Det gjør maskinen kraftig nok til de fleste mindre oppdrag, sier Wee.

Yuchai YC12 leveres med vanlig kombihydraulikk, og er en av få i klassen som har hurtigkobling størrelse S30. Maskinen er under vektgrensen for pålagt sertifisering, men kan sertifiseres etter behov.

– Det norske proffmarkedet trenger en liten utfordrer i denne størrelsesklassen. Målet vårt er å tilby et produkt med pris som lokker både profesjonelle aktører og mange privatbrukere som ønsker seg opp på kvalitetsnivå, sier Jan Sigurd Bakken i Wee.no.

Vår kommentar

Wee er full klar over at mange maskinførere og kresne eiere i den norske entreprenørbransjen vil flire seg krøllete over en maskin som dette, kalle det leketøy og fnyse over opphavet. Der i gården er kinesisk langt på vei som et skjellsord å regne. Men her er det mye maskin for pengene, som bør dekke så mange slags behov.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)