Nyheter

Minigraver til en billig penge

Minigraveren er så basic som du får det, men prisen er ikke dum.

Hva er det: RWX 10-8 minigraver 1 tonn
Hva koster det: 76 190,- eks mva
Hvor kan det kjøpes: Wee.no

I en nylig pressemelding lanserer Wee en ny minigraver – RWX 10-8, visstnok den billigste de har lansert. Produsenten Everrun har hatt ekstra fokus på driftssikkerhet, servicetilgang og økonomi, dermed er en del «luksusutstyr» blitt nedprioritert.

Den nye maskinen har nemlig hverken zerosving, svingbar bom eller tak over hodet. Den skal derimot ha god flyteevne og bakkeklaring, svingbar overvogn og en ensylindret dieselmotor på 9,4 HK. RWX 10-8 er utstyrt med en 30 liters graveskuff og S25-feste for bruk med hydraulisk pusseskuffe, stein-/tømmerklype og meiselhammer.

Maskinen drives av en ensylindret dieselmotor med 9,4 HK (Foto: Wee)
Maskinen drives av en ensylindret dieselmotor med 9,4 HK (Foto: Wee)

Enklere vedlikehold

Fra før er det to gravere i RWX-serien, så denne blir nummer tre. Wee hevder den egner seg godt for hagearbeid, drenering og muring. Fagansvarlig for maskiner i Wee.no Jan Sigurd Bakken trekker frem fordeler med det spesifikke fokuset på driftssikkerhet:

– Lettere tilgjengelige serviceluker gir dessuten enklere vedlikehold, noe som har vært en viktig faktor for det norske markedet. Samtidig er førerergonomien godt tilpasset tidkrevende arbeid, noe som ikke har vært godt ivaretatt i denne klassen tidligere, forklarer Bakken.

Tekniske data RWX 10-8

Vekt: 1000kg
Motortype diesel: KOOP 192
Styrke: 7 kw (9,4 HK)
Type motor: Ensylindret med luftkjøling
Skuffekapasitet: 30 liter
Totalbredde: 940 mm
Totallengde: 2400 mm
Belteavstand: 770 mm
Beltelengder: 1090 mm
Bakkeklarering: 380 mm
Maks. rekkevidde: 2400 mm
Maks. gravedybde: 1650 mm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)