Nyheter

Mobilt arbeidsbord og Systainer-tralle

Jobber trangt eller på farta? På jakt etter arbeidsbord? I høst kommer Tanos og Festool med en kombinert Systainer-tralle og sammenleggbart arbeidsbord.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: MW 1000, mobilt arbeidsbord og transporttralle for Systainer bokser og kofferter.
Hva koster det: Drøyt 7500 eks mva komplett.
Hvor kjøpes det: Hos Festool-importør Motek AS eller Tanos-importør Scan Emballasje AS.

Noen – inkludert undertegnede – har et nerdeaktig, lett fanatisk forhold til arbeidsbord. Det skal brukes til alt mulig, og tåle alt man kan finne på å utsette det for. Det skal ha plass til det man trenger, men ikke selv ta opp så mye plass at det er i veien.

Youtube er et bra sted for sånne som oss, og vi finnes over hele verden. Bare prøv et søk på “workbench” eller “work table” og se selv.

Arbeidsbord for lagring og transport

Andre har forsiktig sagt ikke den samme entusiasmen til arbeidsbordet. En plate på et par bukker kan greie seg lenge. Det viktige er bare at det funker, helst både i bruk og lagring/transport.

Nå i høst kommer det en nyhet som muligens kan friste folk i begge leire. I alle fall folk som fra før bruker Festool utstyr eller har utstyr av diverse merker lagret i Systainer bokser.

MW 1000 arbeidsstasjon, inkludert tiltsatsbord.
MW 1000 arbeidsstasjon, inkludert tiltsatsbord. Her i Festool-farger. (Foto: Festool)

Mobile Workstation kalles den. Eller bare MW 1000.

Festool og Tanos

Den kommer fra tyske Tanos. Den markedsføres mer synlig som en nyhet fra Festool, men det samme produktet selges altså under produsentens eget navn. Tanos er for øvrig selskapet som produserer Systainer bokser og kofferter for Festool og en hel del andre aktører. Disse boksene selger altså Tanos også under sitt eget navn.

MW 1000 arbeidsstasjon - Tanos
…og her er MW 1000 med produsentens egen logo. (Foto: Tanos)

Det gjelder både de klassiske med låsehemper på sidene og dagens T-Loc, der boksene låses til hverandre med den frontmonterte låsen til lokket.

MW 1000 Systainer tralle og arbeidsbord

MW 1000 er i enkleste form en transporttralle for verktøybokser, med en liten stubb av en nedfellbar arbeidsbordplate. Bordplata er utformet på samme måte som MFT arbeidsbordet, med en perforert MDF-plate i en ramme av aluminiumsprofiler.

MW 1000 - MFT tilbehør - Festool
Tilbehør til MFT arbeidsbord kan brukes sammen med MW 1000. (Foto: Festool)

Med hullene i plata er det enkelt å feste materialer eller deler til bordplata med klemmer tilpasset MFT-systemet. Dette ser altså ut til å være et utmerket supplement til MFT arbeids- og sagbord.

Tralla er tilpasset Systainer verktøybokser, og skal gjøre det enkelt å frakte en stabel bokser fra bil eller lager til arbeidsstedet.

Vel framme er det bare å vippe opp bordplata, så har man både utstyret og et lite arbeidsbord klart til bruk. Den bordplata gir en arbeidsflate på 36×44 cm. Beskjedent, men kan i mange tilfeller være nok.

Romslig tilsatsbord

MW 1000 detalj
Tilsatsbordet vippes bak på ryggen av tralla i transport. (Foto: Tanos)

Tanos har også laget et et tilsatsbord til MW 1000, som gir en ekstra arbeidsflate på en hel meter ekstra.

I transport vippes tilsatsbordet bak og stroppes fast på ryggen av tralla. Dermed er hele greia én enhet som skal flyttes.

– Arbeidsstasjonen passer for de fleste håndverkere som har behov for et arbeidsbord ute i felt. Hovedmålgruppen er nok tømrere, møbelsnekkere og montører av kjøkken eller skreddersydde løsninger, sier Jørgen Strøm i Scan Emballasje AS.

MW 1000 transport pickup
Med tilsatsbord og Systainer bokser faststroppet blir det en transportvennlig enhet. Så er det opp til deg om innholdet i boksen er godt nok sikret. (Foto: Tanos)

Selskapet har vært Tanos importør i Norge siden 2010. I tillegg til fullt Systainer-sortiment har de et bredt utvalg transportkasser, utstyrskofferter og verktøykofferter. Scan Emballasje leverer også skreddersydde skumplastinnredninger til kofferter og kasser, også i små serier fra kun én stk.

MW 1000 Systainer Mini
Et “smuglerrom” nederst i tralla, med plass til en Systainer Mini. (Foto: Tanos)

Scan Emballasje leverer også Tanos bilinnredning, som sies å passe spesielt godt sammen med Systainer kofferter. Innredningen krever små inngrep i bilen, og festes på matter med borrelås (!).

Pris

MW 1000 skal være klart fra produsentens side i løpet av oktober. Jørgen Strøm regner med at Scan Emballasje har den i hus i oktober-november.

De har priset den til kr 7 740 eks mva for en komplett enhet med tralle og tilsatsbord.

Festool lanserer arbeidsstasjonen under sitt navn allerede 1. oktober. Hos Motek vil Festool MW 1000 sannsynligvis være på plass den første eller andre uka i oktober. Festool-importør Motek AS planlegger en veiledende pris på bortimot 11 000 kroner eks mva for komplett arbeidsstasjon inkludert tilsatsbordet.

Hva er det: MW 1000, mobilt arbeidsbord og transporttralle for Systainer bokser og kofferter.
Hva koster det: 7740 (Tanos) og 11 000 (Festool) eks mva, komplett med tilsatsbord.
Hvor kjøpes det: Hos Festool-importør Motek AS eller Tanos-importør Scan Emballasje AS.

Promo-video (egentlig bare en montasje av stillbilder) fra en svensk forhandler:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)