Nyheter

Ny 1/2″ Chicago Pneumatic muttertrekker på batteri

Chicago Pneumatic kommer nå med en kraftplugg av en halvtoms muttertrekker på batteri. CP8849 gir mye god trådløs skrukraft, med opptil 1150 Nm og 6 Ah batterier.

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Chicago Pneumatic CP8849. 1/2″ muttertrekker på batteri.
Hva koster det: Vet ikke (ennå).
Hvor kjøpes det: Hos Rodin & Co, NTT AS, Tess og Swedol. (Tips oss gjerne om flere, hvis du vet)

Chicago lanserer nå en ny 1/2″ batteridreven muttertrekker på 20V batteri. De hevder i en pressemelding at CP8849 er markedets første batteridrevne halvtommer med et tiltrekkingsmoment på opptil 1150 Nm.

Farlig påstand

Det er en farlig påstand å komme med, om man vil være troverdig. Sånne oppgitte momenttall en upresis vitenskap. Alle produsentene av muttertrekkere oppgir momenttall på sine maskiner.

CP sier at deres nye maskin trekker til med 1150 Nm. Ingersoll Rand sier om sin like nye maskin at den trekker til med 1360 Nm. Da ser det litt pussig ut med en påstand om “markedets første”. Men så lenge de ikke er målt med samme utstyr og under samme forhold gir de fint liten sammenligningsverdi. Men det er ingen tvil om at begge maskinene er sterke i klypa.

Chicago Pneumatic CP8849 1/2″ muttertrekker

På nye CP8849 kan brukeren velge fire forskjellige innstillinger, fra håndtiltrekking til max. Brukeren får dermed litt bedre kontroll på kreftene under tiltrekkingen. Den vrir og slår med 1150 Nm på full spiker, i både tiltrekking og løsriving.

Chicago Pneumatic CP8849, 1/2" muttertrekker på batteri.
Chicago Pneumatic CP8849, 1/2″ muttertrekker på batteri.

På baksiden av CP8849 finnes det et tydelig display der de forskjellige innstillingene vises. Med bare et tommeltrykk kan man hoppe mellom de forskjellige innstillingene.

Lavfart tilsvarer håndtiltrekking med et moment på ca. 4–5 Nm. I høyfart gir muttertrekkeren ca. 70 Nm, noe som tilsvarer mange bilprodusenters anbefalinger. Med et trykk på 50-prosentknappen gir CP8849 et maksimalt moment på 580 Nm.

Beskytter seg selv

Muttertrekkeren sies å være ergonomisk utformet, men har også mange støtabsorberende punkter som gir den god beskyttelse ved eventuelle støt og fall. Også batteriet er utstyrt med beskyttende gummidempere. Det største tilgjengelige batteriet er på 6 Ah. CP benytter sin egen batteriløsning, og deler ikke batterispor eller ladere med andre merker. CP8849 har børsteløs motor som seg hør og bør, for å få mest mulig ut av batteriene.

I fronten av muttertrekkeren sitter fire LED-lamper som forenkler arbeidet i mørke miljøer. Chicago Pneumatics CP8849 leveres med to 20V litiumionbatterier på 4 eller 6 Ah og en batterilader. Alt pakket i en myk bag.

Fakta: Chicago Pneumatic CP8849

 • Type: Muttertrekker
 • Batteri: 20V litiumionbatteri, 4 eller 6 Ah
 • Belysning: 4 stk. LED-lamper
 • Feste: 1/2″
 • Ladetid: 90 minutter
 • Lydnivå: 88,7 dB (A)
 • Maks. moment:1150 Nm
 • Motor: Børsteløs
 • Vekt med batteri: 3,59 kg
 • Pris: Vet ikke ennå, kommer tilbake på det.
 • Kjøpes hos: Rodin & Co, NTT AS, Tess og Swedol.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)