Nyheter

Ny 9 toms Dewalt Flexvolt kappemaskin

Nå i høst kommer Dewalt med en ny batteridrevet Flexvolt og kappemaskin med 230 mm skive. Lovende kraftmaskin for kutting i betong, metall og sånt. Innebygget vanntilkobling for kjøling og støvkontroll.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Dewalt DCS690. Batteridrevet diamantsag / kappemaskin.
Hva koster den: Kr 7 127 eks mva, uten batteri og lader.
Hvor kjøpes den: Hos Dewalt forhandlere, fra oktober 2018.

Les også

I høst kommer Dewalt ut med DCS690, en kappemaskin som går inn et sted i grenselandet mellom vinkelslipere og bensin-/nettdrevne diamantsager og kappemaskiner.

Den er bygget for 230 mm kappeskiver. Både skivediameter og en hastighet opptil 6600 o/min er omtrent tilsvarende en ni toms vinkelsliper. Utformingen er som på bensin- og nettdrevne kappemaskiner, med kappeskiva i forkant av maskinen og brukerens hender i «motorsagformasjon».

Dewalt DCS690 Flexvolt kappemaskin

Dewalt selv fremholder i en pressemelding at den skal være noe bortimot et kupp for den som søker en kraftig og håndholdt maskin som kjapt og greit kutter i stein, betong, asfalt, stål og andre metaller.

Dewalt DCS690 Flexvolt kappemaskin
Dewalt DCS690 Flexvolt kappemaskin. Legg merke til «babord» vanndyse på skjermen. Skjermen er for øvrig justerbar.

Dewalt DCS690 er ikke overraskende basert på 54V Flexvolt batteriplattformen. Det gir kapasiteten som trengs på en grådig jævel som en maskin av denne typen nødvendigvis må være.

Amerikanske Coptool.com laget denne videoen ifbm World of concrete sist vinter. Artikkelen fortsetter under videoen.

12 Ah batteri kommer snart

Pr i dag er Flexvolt-batteriene tilgjengelig med opptil 9 Ah, som bør gi en brukbar brukstid til krevende oppgaver som dette. Fra 4. oktober blir Dewalts aller største Flexvolt-batteri på 12 Ah tilgjengelig i Norge.

Kraftoverføring mellom motor og skive går i et girsystem i 100 prosent metall, ingen remdrift eller plastikkdrev. Den har børsteløs motor og innebygget overbelastningsindikator. Maks skjæredybde er 83 mm, med hastighet altså opptil 6600 o/min.

DCS690 har også vanntilkobling i bak-/underkant av maskinen, som spyler vann på begge sider av kutteskiva for kjøling og støvdemping.

Frihet på batteri

I pressemeldingen om DCS690 gjør Dewalt et stort poeng av hvordan batteridriften befrir brukeren for åket som ligger i vedlikehold av bensindrevne kappemaskiner. Om de skal sammenligne denne maskinen med en bensindrevet kappemaskin, så tar de nok på litt vel store sko.

Mer video: Amerikanske Toolnut.com laget denne snutten, der han demonstrerer kutt i stål. Artikkelen fortsetter under videoen.

Den er heller et alternativ til en ni toms vinkelsliper, med den ubestridelige fordel av batteridrift fremfor ledningen som trengs til nettstrøm. Den kan nok gjøre greit vei i vellinga ved kutting av stål og betong i omgivelser der man helst ikke vil vil ha noe av bensineksos. Dewalt DCS690 også inn som en direkte konkurrent til Stihl TSA 230, en batteridrevet kappemaskin med samme skivestørrelse som denne. Her har Dewalt 13 mm større kuttedybde.

Hva er det: Dewalt DCS690. Batteridrevet diamantsag / kappemaskin.
Hva koster den: Kr 7 127 eks mva, uten batteri og lader.
Hvor kjøpes den: Hos Dewalt forhandlere, fra oktober 2018.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

5 kommentarer

    1. Høres spennende ut! Den vanntilkoblingen: Er det lagt til rette for å koble til en slange med Gardenakobling? Eller er det en egen anordning med dunk, liten slange og spesialkobling?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button