Nyheter

Ny automat tar gipsskjøter i racing-tempo

Den er laget i racingmaterialene karbon og aluminium, kalles Predator og sluker gipsskjøter i en imponerende fart. Denne nye “tryllestaven” fra Canada legger sparkel og remse i ett drag. (Oppdatert med info om importør) 

Tekst: Jørn Søderholm 

Akkord på sparkling av gips? 

Denslags spørsmål om lønn og betingelser får være opp til bedrift og ansatte å bli enige om. Men hvis jeg jobbet et sted med akkord på montering og sparkling av gips, så hadde jeg i alle fall ønsket meg en gipsautomat for rask montering og muligens en gipsremseautomat for rask sparkling av skjøter.

Columbia Predator

Gipsremseautomaten Predator er den nyeste i en serie hjelpemidler for sparkling av gips fra Columbia Tools. Selskapet holder til i British Columbia i Canada.

Det er ikke den første maskinen i sitt slag derfra. Langtifra: De har holdt på med tape-automater i over 38 år. 

Columbia Predator sies å være verdens første gipsremseautomat i karbonfiber
Columbia Predator sies å være verdens første gipsremseautomat i karbonfiber. (Foto: Leverandøren)

– Predator er verdens første taper laget i karbonfiber. Columbia tapere er presisjonsverktøy perfeksjonert gjennom over 38 år. Predator er betydelig lettere enn alle andre tapere på markedet. En seks hjuls kuttemekanisme gir sparkleren god flyt og godt grep. Med en ring til å dra i er verktøyet lett å bruke også i høye himlinger, sier Columbia Tools i denne omtalen av produktet. 

Automatisering av sparkling

I tillegg til nye Predator og andre tape-automater har Columbia Tools verktøy for automatisering også av andre sparkleoperasjoner: 

  • Innvendige hjørner
  • Utvendige hjørner
  • Finne og sparkle skruer
  • Flater, helsparkling av vegg
Gipsremseautomat dekker gipsskjøten med sparkel og tape / remse i ett drag.
Gipsremseautomat dekker gipsskjøten med sparkel og tape / remse i ett drag. (Foto: Screenshot fra video fra Columbia Tools)

Dette er verktøy for proffer og produksjon i større skala, ikke for gjør-det-selv-markedet. Både priser og behov for riktig bruk er et tydelig signal om det.

Dette er ikke produkter som er særlig godt synlige utenfor malerbransjen i Norge, men de finnes. Norsk importør er J. S. Cock AS,med avdelinger i Oslo, Arendal og Bergen.

– Predator har vi akkurat fått inn på lager. Den har vi ikke rukket å sette norsk pris på ennå, sier salgsingeniør Jørn Strøm i J.S. Cock AS.

Selskapet er også importør av tilsvarende produkter fra Tapetech. Disse selges kun gjennom Mal Proff-kjeden. I Sverige importeres Columbia Tools av selskapet Väggmaterial AB.

Pris

På denne denne nettbutikken i Storbritannia ser vi at den nye “racing-style” Predator tape-automaten koster GBP 1275 eks VAT der borte. I underkant av 13 000 norske kroner eks mva.

Etter publisering har det framkommet noen kommentarer fra folk med erfaring fra slike produkter.

– Prøvde en lignende sak for sikkert 10 år siden. Det funka dårlig. Mulig denne er bedre. Reklamefilmen ser overbevisende ut. Men to sparkelspader funker best for meg, sier en maler i en Facebook-kommentar.

– Vi bruker Tapetechs bazooka på jobb. Sparer ganske mye tid hvis man er to stykker: Én som går med bazooka’n og én drar over skjøtene. Ser akkurat ut som den der, bare ikke i carbon. Supert verktøy. Vi bruker to forskjellige bokser på andre og tredje strøk sparkel, som fylles med samme pumpa som bazooka’n, sier en annen i en kommentar på Verktøygruppa på Facebook.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)