Nyheter

Ny Bosch 18V batteridrevet bajonettsag

Ny 18V batteridrevet bajonettsag fra Bosch: GSA 18V-32. Her har designerne virkelig tatt hensyn til at bajonettsager brukes til det utroligste – og i de rareste stillinger.

Bosch lanserer nå GSA 18V-32 Professional. Det er en ny og kraftig bajonettsag med en temmelig spesiell ergonomi.

– Den er mer kompakt enn tidligere modeller og har et ergonomisk håndtak som gjør det mulig å holde og styre sagen komfortabelt i forskjellige stillinger over lengre tid. Dette er ikke mulig med det klassiske spadehåndtaket, sier Bosch i en pressemelding.

Allsidig håndtak og bryter

Inne i det spesielle grepet sitter en ekstra lang bryter, som kan nås i alle stillinger. Maskinen har også aktiv vibrasjonsdemping, med en balansevekt i girkassehuset som motvirker massekreftene kontinuerlig.

Den batteridrevne bajonettsagen GSA 18V-32 Professional leveres med et 5,0 Ah batteri som standard.

Den er et sterkt og praktisk alternativ til nettdrevne versjoner, for eksempel til jobber over hodehøyde, i himling eller sjakter og til rivningsarbeid.

Bosch GSA 18V-32 batteridrevet bajonettsag

Med en vekt på 3,5 kg uten batteri er den nye Bosch bajonettsaga er noe tyngre enn Hitachis nye sag i tilsvarende klasse (og noe dyrere).

I tillegg til å lage en tilsynelatende nyttig form på den nye maskinen har utviklerne gitt den flere funksjoner de skal ha skryt for:

  • Pendelfunksjon, justerbar for raskere fremdrift i sagingen.
  • Justerbar slagfrekvens/hastighet opptil 0-2500 o/min.
  • Mykstart
  • Bladlås i den store ringen på skaftet låser opp SDS-holderen, gjør det enkelt å skifte blad selv med digre hansker på nevene.
  • Krok til oppheng. Midtmontert, med tilsynelatende god balanse.

Pendelfunksjonen er bra for de som jobber mye i treverk. Den nye bladlåsen virker veldig nyttig til arbeid i kalde eller spesielt grove forhold.

Oppgitt sagedybde er 230 mm i treverk, 175 mm i metallprofiler og -rør. Slaglengde 32 mm.

Bosch GSA 18V-32 Professional bajonettsag er tilgjengelig hos forhandlere nå. Veil pris rett under 5 000 kroner eks mva for sett med maskin, to sagblader, to 5,0 Ah batterier og lader i en L-BOXX systainer.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)