Nyheter

Ny Bosch 18V batteridrevet bajonettsag

Ny 18V batteridrevet bajonettsag fra Bosch: GSA 18V-32. Her har designerne virkelig tatt hensyn til at bajonettsager brukes til det utroligste – og i de rareste stillinger.

Bosch lanserer nå GSA 18V-32 Professional. Det er en ny og kraftig bajonettsag med en temmelig spesiell ergonomi.

– Den er mer kompakt enn tidligere modeller og har et ergonomisk håndtak som gjør det mulig å holde og styre sagen komfortabelt i forskjellige stillinger over lengre tid. Dette er ikke mulig med det klassiske spadehåndtaket, sier Bosch i en pressemelding.

Allsidig håndtak og bryter

Inne i det spesielle grepet sitter en ekstra lang bryter, som kan nås i alle stillinger. Maskinen har også aktiv vibrasjonsdemping, med en balansevekt i girkassehuset som motvirker massekreftene kontinuerlig.

Den batteridrevne bajonettsagen GSA 18V-32 Professional leveres med et 5,0 Ah batteri som standard.

Den er et sterkt og praktisk alternativ til nettdrevne versjoner, for eksempel til jobber over hodehøyde, i himling eller sjakter og til rivningsarbeid.

Bosch GSA 18V-32 batteridrevet bajonettsag

Med en vekt på 3,5 kg uten batteri er den nye Bosch bajonettsaga er noe tyngre enn Hitachis nye sag i tilsvarende klasse (og noe dyrere).

I tillegg til å lage en tilsynelatende nyttig form på den nye maskinen har utviklerne gitt den flere funksjoner de skal ha skryt for:

  • Pendelfunksjon, justerbar for raskere fremdrift i sagingen.
  • Justerbar slagfrekvens/hastighet opptil 0-2500 o/min.
  • Mykstart
  • Bladlås i den store ringen på skaftet låser opp SDS-holderen, gjør det enkelt å skifte blad selv med digre hansker på nevene.
  • Krok til oppheng. Midtmontert, med tilsynelatende god balanse.

Pendelfunksjonen er bra for de som jobber mye i treverk. Den nye bladlåsen virker veldig nyttig til arbeid i kalde eller spesielt grove forhold.

Oppgitt sagedybde er 230 mm i treverk, 175 mm i metallprofiler og -rør. Slaglengde 32 mm.

Bosch GSA 18V-32 Professional bajonettsag er tilgjengelig hos forhandlere nå. Veil pris rett under 5 000 kroner eks mva for sett med maskin, to sagblader, to 5,0 Ah batterier og lader i en L-BOXX systainer.

Show More

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button