Nyheter

Ny Bosch kombihammer i mellomklassen

Dette er nye Bosch GBH 18V-28, en SDS Plus kombihammer i mellomklassen. Den slår kraftigere enn nettdrevne bror på samme størrelse, og kommer med et eget støvavsug.

Hva er det: Bosch GBH 18V-28 DC Professional 18V, SDS Plus kombihammer / borhammer.
Hva koster det: Veil kr 4398 (maskin) og kr 868 (støvavsug)
Hvor kjøpes det: Hos Bosch forhandlere

English summary: This is GBH 18V-28 DC Professional 18V, a new medium sized combination hammer from Bosch. More powerful impact than its grid powered sibling, and comes with a special dust collection.

– Den nye GBH 18V-28 DC Professional 18V er den kraftigste batteridrevne borhammere med D-håndtak i sin klasse. Med en slagkraft på 3,4 joule er den over 10 prosent kraftigere enn sin nærmeste konkurrent. Den overgår til og med Bosch-modellen med ledning – den populære GBH 2-28 Professional – sin slagkraft på 3,2 joule.

Det glade budskapet formidles i en nylig pressemelding fra Bosch´ pr-byrå.

Her fremholdes en kombinasjon av høy ytelse, lav vekt, slankt design og et D-formet håndtak som ideellt til vertikale oppgaver. Særlig boring og meisling på gulv.

– Slike oppgaver kan for eksempel være montering av stålbjelker, pigging av nye kabelkanaler og fjerning av fliser under renoveringer, sies det

Støvavsug

Støvavsug GDE 28 D Professional er spesielt utviklet til den nye maskinen, og kan enkelt og raskt monteres på. Med en vekt på kun 800 gram er den 50 prosent lettere enn støvavsug i samme kategori.

Støvavsuget monteres enkelt på maskinen, og et HEPA-filter beskytter håndverkeren mot støv.

– Denne funksjonen gjør det enkelt å utføre arbeid på trange steder som for eksempel i et stilas eller en kran, sies det.

Når motoren på den batteridrevne borhammeren går, lager en ekstra ventilator i verktøyet et vakuum som suger borestøvet direkte inn i en støvkasse.

– Dermed trenger ikke avsuget egen strømkilde, noe som gjør at batteriet varer lenger enn andre modeller på markedet, melder Bosch.

Vibrasjon og kickback

Bormaskinen GBH 18V-28 DC Professional er utstyrt med Vibration Control, et aktivt system for vibrasjonsdempning. Dette gjør at verktøyet både er tryggere og mer behagelig å bruke, noe som gjør at håndverkeren kan bruke det lengre uten å bli sliten.

Borhammeren inneholder også KickBack Control. Dette er en sikkerhetsfunksjon som skrur av motoren dersom borhammeren plutselig eller uforutsigbart roterer rundt sin egen akse.

For eksempel om du kjører boret fast i armerking, for eksempel. Da vil en integrert sensor merke at det butter, og skru av motoren på en brøkdel av et sekund. Dette hindrer uventet tilbakeslag og reduserer derfor risikoen for personskader.

18V eller ProCore batteri

Borhammeren GBH 18V-28 DC Professional bruker de populære 18V-batteriene.

Til særlig krevende oppgaver kan håndverkere bruke ProCore 18V-batteriene med en kapasitet fra 4,0 Ah til 12,0 Ah. Batteriplattformen er kompatibel med flere verktøyprodusenter, noe som gjør det mulig å bruke samme type batterier for flere verktøy.

GBH 18V-28 DC Professional batteridrevet borhammer og GDE 28 D Professional støvavsug vil være tilgjengelig fra mars 2022.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)