Nyheter

Betongfres med 20 hk

Støpt feil? Trenger du å frese spor eller fjerne høyde i den hardeste betongen du har sett? Her er en ny gulvfres fra tyske Dr. Schulze som muligens fikser biffen. 15 kW elektrisk motor, freser inntil 380 mm bredt og 34 mm dypt.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Dr. Schulze DBF 380 betongfres
Hva koster det: Rundt 220 000 kr eks mva, avhengig av oppsett.
Hvor kjøpes det: Leveres i Norge av Dia-Job AS

– Ja, det er en ny maskin som er i produksjon nå. Den har vært under utvikling i ett år. Vi har kjørt alle testversjoner, og den endelige produksjonsmaskinen er klar for levering i november 2018. 

Dia-Job AS

Det sier daglig leder Michael Christensen i Dia-Job AS, et selskap som er norsk importør for tyske DRS Floors og Dr. Schulze Gmbh og leverer kutte- og fresetjenester med dette utstyret. 

Den nye betongfresen Dr. Schulze DBF 380 er en kraftig krabat, og en maskin for tøffe tak og store jobber. 

DBF 380 diamantblader på en trommel.
DBF 380 jobber med diamantblader på en trommel.

Trommelen kan settes opp med et valgfritt antall Ø280 mm diamantsagblader, med 5-10 mm avstand mellom hvert blad.

Antall blader – og dermed bredden – velges til hver oppgave. Med fullt oppsett kan den frese spor inntil 380 mm bredde, og inntil 34 mm kuttedybde. Hele greia drives av en elektrisk motor på voksne 15 kW –eller 20 hk om du vil. 

Schulze DBF 380 betongfres

Sporene etter maskinen.

– Den enorme kraften i motoren gjør maskinen godt egnet til vanskelige oppgaver som fresing i harde betonggulv, og til store prosjekter. 

De gjenstående ryggene etter sagingen fjernes med en 35 mm fresetrommel i samme maskin. Å bytte mellom diamantbladene og fresetrommelen skal være gjort på minutter, i følge produsenten. 

DBF 380 har elektrohydraulisk mating, og en etter sigende hurtig senking av freseutstyret til riktig dybde. Operatøren står komfortabelt bak et kontrollpanel i riktig høyde og med LED arbeidslys. 

– Denne har inntil 380 mm bredde. Tilsvarende utstyr har kun 335 mm. Denne minner om en lignende maskin vi har solgt fra Blastrac, men skiller seg ut med kraft og fleksibilitet, sier Christensen.

Slisse til trekkerør

Schulze DBF 380.
Schulze DBF 380.

DBF 380 kan frese ut opptil 34 mm tykk betong. Det er ideellt der man for eksempel skal slisse ned trekkerør.

– Annet utstyr på markedet nå freser bare bare opptil 12 mm i ett run. Denne tar 34. “Shaver-delen” kan brukes til å fjerne betong på større flater. For eksempel der gulv er støp for høyt er denne ideell. Vi har levert flere maskiner av lignende type til entreprenører som sager riller i fjøsgulv, for å gjøre dem sklisikre for dyrene, forteller Michael Christensen.

Hva er det: Dr. Schulze DBF 380 betongfres
Hva koster det: Rundt 220 000 kr eks mva, avhengig av oppsett.
Hvor kjøpes det: Leveres i Norge av Dia-Job AS 

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)