Nyheter

Nye 18V pistoler for 1,2 dykkert og smale kramper

Nå kommer Dewalt med nyeste generasjon 18V XR batterpistol til 18 GA/1,2 dykkert. DCN680 er verktøyet til den fineste innfestingen. Ny pistol for 5,6 mm kramper kommer samtidig. 

Dewalt utvider sitt 18V XR-sortiment med ytterligere tre proffe innfestningsverktøy. Den mest interessante av disse er den nye pistolen DCN680. Det er en 18 GA-pistol, altså for 1,2 dykkert.

DCN 680 – til den tynneste dykkerten

Denne blir et bra supplement til den halvannet år gamle 16 GA-pistolen DCN660-pistolen til 1,6 dykkert. Mange foretrekker den tynnere 1,2-dykkerten til den fineste skytingen av lister og sånt. Ikke minst ferdigmalte lister.

Den nye 18 GA-dykkertpistolen erstatter Dewalts dinosaurmaskin for 1,2 dykkert, basert på den gamle typen stavbatterier. Nyheten kommer ut samtidig med et par andre pistoler som er basert på samme motor og den nye XR batterigenerasjonen.

DCN 681 – til smale kramper

Dewalt DCN 680, ny pistol til den tynneste 18 GA-dykkerten på 1,2 mm.

En krampepistol DCN681, basert på samme motor og batteri som dykkertpistolen. Den skyter de smale 5,6-krampene, ikke de bredere 11 mm 500-krampene. Til det har Dewalt en velkjent luftpistol, men da har du jo fortsatt luftslangen å drasse på.

Tredje pistol i denne nyhetstrioen er en “innovativ gulvleggingsmaskin” som etter det jeg skjønner også skyter 5,6 mm kramper. At den skyter opptil fire kramper i sekundet er bra for produktiviteten. Men dette er en gulvleggingsmetode som etter det jeg vet er lite brukt her til lands. Korriger gjerne.

Tilbake til dykkertpistolen. I pressemeldingen er det mer skryt enn informasjon å finne. “Enkel i bruk”, “lav vekt” sier ikke så mye. Børsteløs motor som fóres av batterier i XR-serien sier litt mer.

Rett magasin og LED-lys

Den eksisterende 16 GA-pistolen har et vinklet magasin, mens den nye 18 GA-pistolen kommer med rett magasin som tar opptil 55 mm dykkert. Amerikanske Toolguyd har en fin gjennomgang av den nye dykkertpistolen her. Her blir det blant annet pekt på fordeler som innebygget LED-lys, enkel frigjøring og reset ved dykkertkræsj samt en sympatisk smal skytespiss for nøyaktig plassering.

Her blir det også gjort oppmerksom på at denne dykkertpistolen IKKE skal smøres på noen måte av brukeren. Det vil si at en eventuell vane du måtte ha med å slippe en dråpe olje eller en dæsj WD 40 inn i tilkoblingsstussen på luftpistolen må droppes.

Veil pris på DCN680 er kr 5 922 eks mva, i sett med lader og to batterier 2,0 Ah. Krampepistolene koster et par-tre hundrelapper mer

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)