Nyheter

Ny Fein for de hardeste takene

Supercut Construction er Feins verktøy for de tyngste rehab- og oppussingsoppgavene. Nå har den selv fått en oppussing, med blant annet større motor og nytt bladfeste. Den er nå (i følge Fein selv) markedets sterkeste oscillerende verktøy.

Oscillerende multikuttere er høyt elsket og verdsatt av de fleste håndverkere. Og etter hvert mange hjemmesnekkere. Fein er bestefaren og selveste “Don” på dette markedet, da det var de som fant opp den oscillerende kutte-, skrape- og slipemaskinen.

Det er også denne verktøytypen Fein er mest kjent for, selv om de også har et bredt utvalg i andre slags verktøy. Feins utvalg av multikuttere består av batteri- og nettdrevne maskiner i tre størrelser, og selges i en haug varianter med tilleggsutstyr tilpasset forskjellige oppgaver.

Fein Supercut FSC 500 QSL

Nå har Bamse Brakar i dette utvalget kommet i en fornyet versjon. Supercut Construction. Den største, sterkeste og tyngste maskinen, for de mest krevende oppgavene. Den nye har fått navnet Fein Supercut FSC 500 QSL, og erstatter forgjengeren FSC 2.0.

Her er det tre viktige nyheter som skiller nykommeren fra gamlingen.

1) Den har fått en 450 Watts motor, 50 Watt større en forgjengeren. Fein-importør Charlie Storm Messel AS sier i en pressemelding at den nå er markedets sterkeste oscillerende verktøy.

2) Den har fått en bedre vibrasjonsdemping i opphenget mellom motor/gir og huset. Fein selv hevder at inntil 70 prosent mindre vibrasjoner overføres til huset, takket være elastisk demping. Dette skal også dempe støyen – lydtrykknivået – med inntil 50 prosent, uten at dette blir nærmere spesifisert i dB. Uansett skal dette gi en maskin som er vesentlig bedre for operatøren, spesielt ved bruk over lang tid. En multikutter blir brukt på en million forskjellige måter. Selv har jeg erfaring for at den stadig blir brukt i lange økter. Da kjenner man godt vibrasjonene fra maskinen i hender og underarmer, så en demping av disse vil absolutt ha noe for seg.

3) Starlock Max verktøyfeste i kombinasjon med QuickIN hurtigfeste for verktøy har erstattet det gamle med en løs bolt. Dermed har den nye Supercut Construction en både bedre og raskere innfesting mellom maskin og blad.

Starlock i tre varianter

– Ettersom tilbehøret sitter 100 prosent, oppnår FSC 500 QSL inntil 45 prosent bedre skjærehastighet eller slipeeffekt enn forgjengeren FSC 2.0, sier Charlie Storm Messel AS i pressemeldingen.

Maskiner med Starlock-feste kan i utgangspunktet ikke brukes med den gamle typen blader og tilbehør, men Fein har et utvalg av adaptere for å løse dette.

Starlock, Plus og Max
Starlock i tre varianter. (Klikk på bildet for å se større)

Starlock-systemet er et samarbeid mellom Fein og Bosch, og er i ferd med å etableres som en standard for oscillerende maskiner. Det finnes i tre versjoner
– Starlock blader, passer et bredt utvalg av merker.
– Starlock Plus
– Starlock Max, for de kraftigste maskinene.

Den nye Supercut Construction FSC 500 QSL har Starlock Max-feste. Den kan dermed bruke alle Starlock-blader. Men Starlock Max blader kan kun brukes på denne (og Bosch sin kraftigste). Dermed kan sagblader gjøres lengre og kutte- eller slipeskiver gjøres større.

Det som har kommet nå er nettdrevet versjon. Veil pris drøyt 5 500 eks mva for kun maskin i systainer-koffert. Leveres også i diverse sett med tilbehør for f.eks baderomsrenovering, vindusreparasjoner og -utskiftinger samt VVS-installasjoner. Disse settene leveres til veil pris 6 619 eks mva.

Maskinen finnes også i en batteridrevet, 18V versjon med tilsvarende prestasjoner og verktøyfeste. Den kom på tampen av fjoråret, selges til en høyere pris og har etter sigende forårsaket en del “fy-f***-denne-er-rå”-reaksjoner.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)