Nyheter

Ny Syslite slepelyslist fra Festool

Hva er best: At du eller kunden oppdager ujevnheter på veggen? Her er en fersk Festool-nyhet til de som vil sparkle og slipe perfekte overflater. Syslite STL 450 slepelyslist. Festool sin serie av arbeidsbelysning har akkurat fått en ny tilvekst: STL 450. Det er en 230V lyslist for bruk som slepelys/inspeksjonslys for å sjekke overflater for ujevnheter.

Slepelys avdekker ujevnheter

Festool Syslite STL 450 håndholdt slepelys
Sideveis slepelys avdekker ujevnheter. Her brukes Festool Syslite STL 450 håndholdt.

Joa, du kan bruke et stavlampe to 200 spenn eller et hvilket som helst lys: Hold det inntil vegg, tak, karosseri eller annen overflate og lys bortover overflaten. Det sideveis lyset vil brutalt avdekke alle ujevnheter. Det er et nyttig hjelpemiddel i forbindelse med sparkling av alle slags flater før maling eller lakkering. Eventuell kontroll av de samme flatene, etter at du har betalt en proff for å lakke/male det skikkelig.

Metoden er altså lur, uansett hvilket lys du bruker. Men nå har altså Festool kommet ut med en lyslist helt spesifikt for bruk som slepelys: Syslite STL 450. LED-dioder fokuseres til en ”gardin” av en lysstråle for inspeksjon av overflaten.

Robust Sysliste STL 450 for byggeplass

Festool Syslite STL 450
Festool Syslite STL 450

Den er oppgitt til en tetthet på IP 55, og i en robust utførelse som skal tåle påkjenninger på byggeplass. Som seg hør og bør et produkt fra Festool. Den er 230V nettdrevet, og kan brukes håndholdt, liggende på gulvet eller stående på stativ med tilhørende stativfeste (bildet øverst). Lysstyrken er på 1500 lumen, og Syslite STL 450 gir fra seg et lys på 5 000 grader Kelvin. Det vil si litt på den kalde siden i fargespekteret. Her er forresten litt nytt info om lystemperatur.

Syslite-serien inneholder fra før blant annet Syslite Duo, som kom ut for et års tid siden.

Pris? Motek lanserer den i mai-juni, med en veil-pris på kr 4 250, før rabatter.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)