Bosch GGS 18V rettsliper med ProCore batteri

Ny 18V rettsliper fra Bosch

Verkstednytt fra Bosch: Ny 18V rettsliper med lang spindel. Tar opptil 50 mm skive, og sliper med 23 000 o/min. Nå kan den også frese, med kraft tilsvarende en 1 000 W nettdrevet maskin.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Bosch GGS 18V-23 rettsliper.
Hva koster det: Veil 2 498 eks mva, uten batteri og lader
Hvor kjøpes det: Bosch-forhandlere

Nå i januar har Bosch sluppet en ny 18V rettsliper med lang spindel. De kaller det to rettslipere i pressemeldingen, men det er bare samme maskin med vanlig bryter (LC) og paddle-bryter (PLC) som må holdes for at maskinen skal gå.

Sterkere og raskere

Bosch GGS 18V rettsliper med ProCore batteri. LC med vanlig bryter, PLC (øverst) med paddle-bryter.
Bosch GGS 18V rettsliper med ProCore batteri. LC med vanlig bryter, PLC (øverst) med paddle-bryter. (Foto: Produsenten)

Nye GGS 18V-23 erstatter en tidligere batteridrevet rettsliper, og skal i følge Bosch by på 35 prosent mer ytelse enn forgjengeren. Den nye har fått børsteløs motor, en overhaling på elektronikk og design. Den har også fått tilgang på de nye ProCore batteriene fra Bosch, som gir både mer pulver og lengre brukstid.

Med 8,0 Ah faktisk dobbelt så lang driftstid som forgjengeren med 5,0 Ah standardbatteri.

– Med disse to oppnår man langt høyere metallfjerningshastighet. I tillegg er det også mulig å bruke maskinene til fresing, sier Bosch i en pressemelding.

Bosch GGS 18V-23 rettsliper

Maskinen har redskapsfeste med 8 mm spenntange. Turtallet er 23 000 o/min. Avgrading eller sliping av flater og sømmer skal – stadig i følge Bosch sin rosende egenomtale – gå raskere enn noen gang.

Begge versjonene av GGS rettsliperen har smalt håndtak, beskjedne 1,4 kilo pluss batteri i vekt og altså lang spindel.

Dropp, kickback og brems

Begge maskinene er utstyrt med sensorbaserte funksjoner som Drop Control og KickBack Control.

Drop Control stopper motoren umiddelbart dersom maskinen går i bakken, mens KickBack Control stopper maskinen ved plutselig blokkering. Intelligent Brake System sørger for at redskapet stopper innen to sekunder etter at maskinen er slått av, mens mykstart og gjenstartbeskyttelse bidrar ytterligere til sikkerhet. Med Bluetooth kan de kobles til en app i smarttelefonen for tilpasninger, innstillinger, posisjon og annen informasjon.

PLC-versjonen har dessuten ekstra sikkerhet i paddlebryter – Protection Switch. Den sørger for at rettsliperen kun går så lenge bryteren trykkes inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.