Nyheter

Ny Graco batteridrevet malingssprøyte for proff bruk

Graco har laget en ny generasjon håndholdt malingssprøyte på batteri. Dette er utstyr for proff bruk, drives av Dewalt 18V batterier.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva: Graco Ultra og Ultramax malingssprøyte. Batteridrevne håndholdte sprøyter for maling og annen overflatebehandling.
Hvor: J.S. Cock AS, Oslo.
Pris: 5 990 – 9 990,-

Les også

Elektriske malingssprøyter er som andre typer verktøy: De finnes i et spektrum fra billig til dyrt, fra enkle redskaper til profesjonelt utstyr.

[pro_ad_display_adzone id="4024"]

Malingssprøyte for profesjonell bruk

Graco hører til i den profesjonelle delen av det spekteret. Den amerikanske produsenten leverer sprøyter i nær sagt alle klasser, fra tunge luftdrevne industrisprøyter via større elektriske sprøyter til mindre håndholdte sprøyter. Med valgfrihet i dyser er dette utstyr som kan brukes til mye ulik overflatebehandling, enten det er vann- eller oljebasert.

Graco lanserte sin nyeste generasjonen Ultra håndholdte malingssprøyte i fjor. Helt rykende dagsferskt er det altså ikke, men interessant likevel.

Graco Ultra og Ultramax

Graco Ultramax malingssprøyte. Drives av Dewalt XR 18V batterier.
Graco Ultramax malingssprøyte. Drives av Dewalt XR 18V batterier. (Foto: Produsenten)

– Gracos håndholdte klassikere i helt ny design. De har fått en ny og forbedret batteriteknologi. De håndholdte sprøytene bruker nå standard 18V DeWalt batterier, og får med det en større fleksibilitet. Brukstiden er lengre, og kan enkelt oppgraderes med større eller flere batterier. Men fortsatt bruker de FFLP dyser som de store sprøytene.

Det sier den norske Graco-importøren J.S. Cock i en melding om nyheten.

Den (nesten) nye Ultra-serien består av tre pistoler:

 • Ultra HH (batteri)
 • Ultra HH AC (nettstrøm)
 • Ultramax FF (batteri)

Den viktigste forskjellen er at toppmodellen Ultramax sprøyter både vann- og løsemiddelbaserte materialer. Inkludert varme løsemidler der det er aktuelt. De øvrige sprøyter vannbaserte materialer. Batteridrevne Ultra og Ultramax benytter altså standard Dewalt XR 18V batterier. Leveres i sett med lette 2,0 Ah batterier.

Bærbare for små jobber

– Ultra luftløse, håndholdte sprøyter er særlig utformet for spesielle og små prosjekter innendørs og utendørs. De gir god finish, og med den fullkomne bærbarheten er de klare til å sprøyte i løpet av sekunder. Malere kan lett utføre småjobber uten å måtte starte opp en større luftløs sprøyte, sier Graco i denne omtalen (på norsk).

Alle modeller opererer i trykkområdet 34-135 bar, med dysestørrelser 0,2-0,4 millimeter. De håndholdte enhetene benytter de samme FF-LP-dysene som større Graco utstyr. Disse skal gi god finish også ved lavt trykk. En presis trykkregulering skal gi et konsekvent viftemønster, uten trykkvariasjoner.

Enkel rengjøring

De håndholdte sprøytene benytter et beholdersystem med Flexliner éngangs fóringsposer som sparer rengjøring. Her er det ingen sugerør som må rengjøres. Fyll posen med maling, sprøyt og kast posen etterpå. Eller du kan riste en slump vann eller løsemiddel i posen, sprøyte det ut i en bøtte og gjenbruke den rengjorte posen om du vil.

Ultra (ikke Ultramax) finnes også i en rimeligere kablet versjon for nettstrøm.

Prisen?

– Det avhenger litt av hvor du handler sprøyten. Den selges hos Mal Proff, Flugger og Tikkurila, sier importøren.

Prisene ligger i spekteret mellom 5990 for den rimeligste med kabel til rett under 10 000 for Ultramax med to 2,0 Ah batterier og lader.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Én kommentar

 1. Hei !
  Har dere Graco Ultrmax på lager?
  Pris inkl frakt Bodø ?

  M vh Eivind Johansen
  45404791

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button