Nyheter

Ny Hikoki bøyer og klipper armering – på batteri

Dette er Hikoki VB3616DA, den første batteridrevne klippe- og bøyemaskinen for armering. En tung og dyr maskin med smalt bruksområde, men som kan spare mange arbeidstimer på et bygg.

Hva er det: Hikoki VB3616DA, batteridrevet klippe- og bøyemaskin for armering.
Hva koster det: Veil 25 600 (tool only) og 28 500 (sett med to A-batterier). Eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos Hikoki forhandlere

English summary: Hikoki introduces VB3616DA, the industry´s  first battery powered rebar bender/cutter. Dual powered, actually. At least if you buy the accessory AC adapter with cord. Adds to a market ruled by the Hitachi / Hikoki VB16Y, with corded power. Cuts and bends rebar up to 16 mm, or two-three pieces of 10 or 12 mm. Bends up to 180 degrees, including a manual mode for bending and checking custom angles. Weighs in at about 19 kgs, and has been awarded by the manufacturer with a wheeled case. Price is kinda heavy, too: 25 600 NOK, excl mva. Plus batteries and charger. 

Hikoki introduserer nå en ny batteridrevet maskin for å bøye og kutte armering. Hikoki VB3616DA er laget for akkurat det smale formålet. Til gjengjeld gjør den det lekende lett å kutte og bøye i enhetlige vinkler.

Fra nett til batteri

Hikoki VB3616DA. Klippe- og bøyemaskin for armering. (Foto: Leverandøren)

Nyheten kommer inn på et område som til nå har vært behersket av nettdrevne VB16Y fra samme produsent, og er i følge leverandøren den første batteridrevne maskinen i sitt slag på markedet.

Nye VB3616DA er for alle praktiske formål samme maskin som VB16Y, bare med batteridrift i stedet for nettdrift.

– Med imponerende kraft og fart vil nye VB3616DA betale seg selv, i form av tid og arbeid man sparer på byggeplassen, sier produsenten i en pressemelding rettet mot det amerikanske markedet.

Da skal du ta mange meter armeringsjern og mange arbeidstimer med i regnestykket. Prisen på nyheten ligger nemlig på rundt 25 000 kroner, og da er MultiVolt-batterier og lader medregnet.

Hikoki VB3616DA klippe- og bøyemaskin

Maskinen bøyer i vinkler på opptil 180 grader. Et manuelt modus skal gjøre det enkelt å bøye og sjekke tilpassede vinkler. Hver bøying tar i følge produsenten kun et par sekunder. Den bøyer og kutter opptil 16 millimeter stål.

På mindre dimensjoner kan den bøye og kutte flere i om gangen. Nærmere bestemt to av 12 mm og tre av 10 mm.

Valg mellom bøying og kutting styres lettvint og greit med et ratt på toppen av maskinen. Maskinen kommer standard med et Ø62 mm dorn. Det kan byttes ut med dorn på Ø38 mm eller Ø50 mm for bøying med mindre radier.

Hikoki ET36A Multi Volt 230V adapter.
Hikoki ET36A Multi Volt 230V adapter. (Foto: Leverandøren)

Ett MultiVolt A-batteri (4 Ah, 36V) skal rekke til 170 klipp eller 310 bøyinger. Som med andre Hikoki MultiVolt redskaper kan også denne brukes som en “hybrid”, med et nettadapter i stedet for batteri. Dermed kan man velge mellom nett- og batteridrift.

Motoren i nye VB3616DA er børsteløs, og leverandøren gir sterke antydninger om et langt og lykkelig liv med mye krefter og lite vedlikehold.

Tung og dyr

Hikoki VB3616DA. Klippe- og bøyemaskin for armering. (Foto: Leverandøren)

Bøye- og kuttemaskinen går definitivt ikke inn i kategorien lette håndverktøy. Med en matchvekt på rundt 19 kilo inkludert batteri snakker vi mer flyttbart enn bærbart. Så tung er maskinen at den har blitt tildelt en verktøykoffert med hjul for enklere flytting på noenlunde plane underlag.

– Enkelheten i både batteri og nettdrift, enhetlig kraft og ekstremt presise prestasjoner. MultiVolt klippe- og bøyemaskinen setter en ny standard for hva som er mulig på byggeplassen, sier produsenten i den amerikanske pressemeldingen.

Hikoki Power Tools Norway melder når dette skrives at maskinen er på lager, og også tilgjengelig hos enkelte forhandlere.

Promovideo til slutt:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)