Nyheter

Ny høytrykksspyler med batteri og bærbar vanntank

Makita lanserer nå en ny 2x18V batteridrevet høytrykksvasker. Den har sin egen 50 liters vanntank, og er uavhengig av både vann- og strømnettet.

Hva er det: Makita DHW080. Batteridrevet høytrykksspyler med 50 l vanntank.
Hva koster det: Observert på nett fra kr 5600 (august 2021)
Hvor kjøpes det: Hos Makita forhandlere

English summary: Makita DHW080 2x18V cordless pressure washer. Runs on batteries. Normal Gardena hose water connection, or from a 50L water tank. Tank also serves as box for transport and storage. It features an extending handle and built-in casters for easy transport.

Tidligere i år gjorde Makita en internasjonal lansering av en ny høytrykksvasker. Eller høytrykksspyler, om du vil.

Det er en hendig liten krabat til rengjøringsoppgaver der ingen har trudd at noen ville trenge strøm og vann til en høytrykksspyler.

Makita DHW080 høytrykksvasker er nemlig batteridrevet. Vann kan den få fra en vanlig vannslange med Gardena-kobling. Eller den kan hente vannet fra sin egen 50 liters tank.

Makita DHW080 med 50 l vanntank

Høytrykksspyler som leveres inkludert en 50 liters tank, det må da være fryktelig tungvint i lagring og transport?

Njæh, ikke vær så sikker på det. Vanntanken er nemlig den samme kassen som maskinen lagres og transporteres i. Kassen har til og med hjul og et sammenleggbart håndtak, sånn at du kan trille den med deg som en annen kabinkoffert på fly. (Hvis du husker hvordan det var, fra en gang i tiden før korona.)

Makita DHW080 høytrykksvasker lagret i kasse
Vanntanken er også kasse for lagring og transport av Makita DHW080

Pumpen drives av en børsteløs motor som får energien sin fra to 18V standard LXT batterier. To fulle 6Ah batterier skal holde litt over én tank (60 liter) på full spiker, eller litt over to tanker (112 liter) på lavt trykk. Eller henholdsvis 11 og 32 minutter driftstid.

– Utstyrt med en bærbar 50 liters vanntank som gjør den til et utmerket valg for steder der vannforsyning ikke er lett tilgjengelig. I tillegg til vanntanken kan den også brukes direkte fra vannkranen, sier Makita i en pressemelding.

Tanken har en bunnventil som kan åpnes for enkel tømming. Lokket på tanken har spor for å låse fast en Mac Pac standard Makita verktøykasse. Maskinen leveres med inntaksslange og spyledyse.

Høytrykkvaskeren har to innstillinger for trykk:
– Lavt, til vask av gjenstander som har bruk for en mild vask. Eksempelvis trekledning, vinduer eller dører på hytta, camping eller lignende.
– Høyt, til vask av hageredskaper, mur, belegningsstein, bil, båt, fjell og andre ting som tåler hardhendt behandling.

Spesifikasjoner – Makita DHW080

Regulerbart trykk: 30-55 bar
Max trykk: 80 bar
Vannmengde: 4-5,5 l/min (240-330 l/t)
Vanntilførsel: Slange eller 50 l tank
Batteri: 2x18V LXT
Driftstid: 11 / 32 min på hhv høyt og lavt trykk (6Ah batterier)
Vekt: 7,7 kg
Dimensjoner: 44 x 22 x 27 cm (L x B x H)
Slangelengde: 5 m

Bildet viser høytrykksspyleren inkludert tilgjengelig ekstrautstyr.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

  1. Dette er en idee jeg har hatt, kjempefint for båt rensing. Båten ligger i fjæra, størrelsen har ingen betydning. Nå kan bunnrensing foretaes der båten kan ligge. sparer masse penger i forhold til slipp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)