Leatherman Free, med magnetisk låsing.

Ny Leatherman med magnetisk låsing

Sjekk her: En vaskeekte nyhet fra Leatherman. Multiverktøy med magnetisk låsing. Leatherman Free brukes med én hånd, uten vonde fingernegler.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Leatherman Free. Multiverktøy med magnetisk låsing.
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Leatherman forhandlere.

Få – om noen – hjelpemidler og verktøy slår Leatherman på allsidighet, flerbruk og uunnværlighet. Har man først blitt vant til å ha en Leatherman i beltet, så er det stor fare for at man er hektet for godt.

Dette gjelder mest verktøytypen multiverktøy, med tang, kniver, skrutrekkere osv. Leatherman er ikke alene om å lage sånne, men den amerikanske produsenten er definitivt sjefen på det markedet.

Basert på samme prinsipp

Ingen skal beskylde Leatherman for å pøse store nyheter ut i markedet, akkurat. Det kommer jevnt og trutt nye modeller derfra. Nye navn, farger, verktøy-komboer og stadige spesialtilpasninger til spesielle bruksområder. Utskiftbare avbiterskjær på tanga er/var en nyhet.

Alle modeller er de basert på det samme prinsippet de alltid har brukt, der verktøyene er “låst” i skaftet med en tight fit. De må mer eller mindre tvinges ut av sitt lune hi med fingerneglene. Med mer møkk enn smøring blir det en vondere øvelse jo eldre verktøyet blir. I kaldt vær? Huttetu.

Ny Leatherman Free

Nå har Leatherman kommet med sin største nyhet på mange år. Leatherman Free. Den har akkurat begynt å tyte ut på amerikanske nyhetskilder. Jeg så den først på Youtube-kanalen Blade HQ (se nederst) og leste om den på Gearjunkie.com.

Her er blader og andre verktøy festet i skaftet med magnetisk låsing. Alle verktøy skal være tilgjengelig utenfra. Det er kun ved bruk av tangen at verktøyet må åpnes. Det skal gå vesentlig lettere å vippe ut verktøy her enn på de tradisjonelle verktøyene. Leatherman-representanten i Blade HQ-videoen vipper den enkelt ut med én hånd, og åpner den i nær nunchaku-stil.

Leatherman Free, med magnetisk låsing.
Leatherman Free, med magnetisk låsing. Kommer visst i flere versjoner. (Foto: Produsenten)

Verktøyene er fortsatt låst med mekanisk sperre i utslått posisjon, av hensyn til sikker bruk. Det ser ut til at nyheten kommer i flere varianter og versjoner.

Leatherman Free skal i følge de amerikanske kildene være tilgjengelig hos forhandlere “over there” i april. Hva som skjer her i Norge? Vet ikke. Men så snart importør Wenaas Nordic svarer på det skal vi overbringe informasjonen her.

Her er videoen fra Blade HQ:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.