Nyheter

Første batteri-loddebolt i systemløsning

Milwaukee kommer ut med sin første loddebolt på M12 batteri. – Topp ytelse og full temperaturkontroll. M12 SI er maksimalt operativ, lover Milwaukee.

Tekst: Jørn Søderholm 

Amerikanske Milwaukee Tools fortsetter årets satsing på oppgradering av M12 plattformen. Nå kommer de med en temmelig kompakt, lett og mobil loddebolt.

Milwaukee M12 SI loddebolt

Milwaukee M12 SI loddebolt.
Milwaukee M12 SI loddebolt.

Dette hevder produsenten er den første 12V batteridrevne loddebolten i en systemløsning. Den marketing-påstanden er både litt kompleks og vag. Det er ikke den første eller eneste batteridrevne loddebolten, men det kryr ikke akkurat av batteridrevne verktøy til folk som bruker loddebolt utenom et arbeidsbord eller verkstedbenk.

Annonse [pro_ad_display_adzone id="3102"]

– De fleste av dagens loddebolter har sine ulemper. Ukontrollert temperatur, lang oppvarmingstid og/eller begrenset mobilitet, etter hvilken energikilde de får varmen fra. Milwaukee har nå laget en loddebolt som eliminerer disse. Den batteridrevne loddebolten M12 SI kombinerer ytelsen og temperaturkontrollen til stasjonære loddestasjoner med bærbarheten i gassdrevne loddebolter, sies det i en pressemelding.

Blir varm på 30 sekunder

– Mulighetene i M12-teknologien gjør det mulig for oss å levere en loddebolt som eliminerer frustrasjoner ved dagens verktøy av denne typen. Maksimalt operativ, men uten ulempene, sier produktsjef Tobias Jönsson hos Milwaukee Tool.

Den nye M12 SI når driftstemperatur i løpet av bare 20–30 sekunder. Loddeboltens innebygde “Redlink Plus” elektronikk overvåker temperaturen på spissen. Dette forhindrer overoppheting og skade på ledninger. En varmeindikator varsler brukere når verktøyet er klart til bruk og trygt å legge bort igjen.

Når loddebolten er slått på, blinker LED-lyset grønt for å indikere at oppvarming pågår. Når loddetemperatur er oppnådd, skifter lyset til fast grønt. Spissen fortsetter å øke temperaturen til den oppnår maksimal temperatur på 400 °C. Når jobben er gjort og loddebolten er slått av, lyser LED-lyset rødt inntil verktøyet er blitt så avkjølt at det kan legges bort uten fare.

Justerbart hode
Hodet kan justeres i tre stillinger på Milwaukee M12 SI loddebolt.

M12 SI har et tre trinns dreibart hode. Dette gjør det mulig for brukeren å låse verktøyet i flere retninger, for å tilpasse det til oppgaven. Dette hodet gir sammen med verktøyets slanke utforming og LED en enestående tilgang og synlighet for lodding på trange steder.

Loddebolten M12 SI er naturligvis kompatibel – det vil si bruker de samme batteriene som – resten av M12-systemet. Det består nå av over 70 profesjonelle trådløse verktøy for effektivitet, produktivitet og bærbarhet.

– Med introduksjonen av M12 SI og den nylig lanserte varmepistolen M18 BHG tilbyr Milwaukee nå en komplett løsning for reparasjon av ledninger, sies det i pressemeldingen.

Spesifikasjoner: Milwaukee M12 loddebolt (M12 SI-201C)

Varmeeffekt: 90 watt
Oppvarmingstid: 20–30 sekunder
Utskiftbare spisser: Meisel og spiss
LED-lys: Ja
Driftstid: 50 minutter (2,0 Ah REDLITHIUM-ION™-batteri)
Lengde: 294 mm
Vekt: 0,5 kg
Leveres med et 2,0 Ah-batteri, lader, spiss, meisel og etui.

Veil pris: Kr 1 470 eks mva.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)