Nyheter

Ny M18 FUEL dykkertpistol

Milwaukee utvider med ny M18 FUEL dykkertpistol.

English summary: Milwaukee are launching their new 16ga (1,6mm) finishing nailer for the Norwegian market. With this addition, their array of cordless nailers are really starting to look like something.

«Denne dykkertpistolen skyter dykkerter i hardtre og etterlater rene, jevne hull» fremgår det av en nylig pressemelding fra Milwaukee om den nye 16ga (1,6mm) dykkertpistolen. Dermed fortsetter satsingen på batteridrift, og de har nå spiker-, dykkert-, stifte- og krampepistoler for det norske markedet.

Lover trykkluft-hastighet uten bryet med slangen. (Foto: Milwaukee)
Lover trykkluft-hastighet uten bryet med slangen. (Foto: Milwaukee)

Blant egenskapene som trekkes frem ved den nye M18 FN16GS er ingen utskifting av gasspatroner eller håndtering av kompressor og luftslange. De hevder og at den skal være vedlikeholdsfri, men det gjenstår å se hva det betyr i praksis. Det finnes vel ingen utstyr som teknisk sett er helt vedlikeholdsfrie.

255 verktøy på samme plattform

Hele M18-serien består nå av totalt 255 forskjellige verktøy, som må sies å være ganske imponerende. Med utvikling av den samme batteriplattformen har de ikke hatt det samme behovet for større og tyngre, nye batterisystemer (kremt, Makita og Dewalt). Det er så lenge du ser bort ifra MX FUEL for de virkelig store tingene.

Pistolen leveres med presisjonsspisser for tilgang på trange steder, og Milwaukee lover små hull og lite arbeid på sliping og fiksing av hull for snekkere. De oppgir også at den ikke skal ha noen forsinkelse mellom aktivering og innskyting, og dermed gi trykkluftdreven hastighet uten å måtte trenge en slange etter seg. Den nye FN16GS leveres som et alternativ til den eksisterende FN16GA, som er en vinklet variant.

Spesifikasjoner

M18 FUEL™ 16 GA dykkertpistol (M18 FN16GS-0X)

• Batteritype: Litiumion
• Batterisystem: M18 FUEL™
• Magasinvinkel: 0°
• Magasinkapasitet: 110
• Dykkertvinkel: 0°
• Dykkertkapasitet: 25–64 mm
• Dykkertdiameter: 1,6 mm
• Vekt med batteri: 3,2 kg (M18 B2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)