Nyheter

Ny Milwaukee M18 Fuel 230 mm vinkelsliper – lett, stor og sterk

Nye batteridrevet 18V Milwaukee M18 Fuel 230 mm vinkelsliper er både lett, stor og sterk. Faktisk lettere enn samtlige nettdrevne “søsken” fra samme merke. Selv med et digert 12 Ah batteri.

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Milwaukee M18 Fuel 230 mm vinkelsliper
Hva koster det: Veil kr 6 990 eks mva, inkl lader og ett 12 Ah batteri
Hvor kjøpes det: Hos Milwaukee forhandlere

I det siste har vi lagt ut flere saker om og med Milwaukees nye 12 Ah batteri, og maskiner som kan ha nytte av den mastodonten. Bordsag, for eksempel. Og kjedesag/motorsag.

Nå står en ny vinkelsliper og krafser på døra.

M18 Fuel 230 mm vinkelsliper

En full size, nitoms 230 mm vinkelsliper. Du vet, en sånn man henter fram til de store anledninger. For eksempel når få eller ingen andre redskaper har greid å kutte jævelskapen som står i veien, eller når det skal slipes s k i k k e l i g.

Milwaukee M18 FLAG230 heter denne. Det står for M18 Fuel Large Angle Grinder, muligens. En stor vinkelsliper er det i alle fall.

Lettere enn nett

Men ikke så tung. Faktisk den aller letteste av alle de store vinkelsliperne fra Milwaukee. Inkludert de nettdrevne. Det største beistet av dem er 2,6 kW AGVM 26. Den veier 5,8 kilo. Den minste av de nettdrevne nitommerne er 2,1 kW AGV 21. Den veier 5,4 kilo.

Den nye batteridrevne nitommeren M18 Fuel 230 mm vinkelsliper veier 5,3 kilo. Inkludert det halvannet kilo tunge 12 Ah batteriet. Den batteridrevne er altså 100 gram lettere enn den letteste av de nettdrevne, selv når vekten av det svære batteriet er inkludert.

Effektuttak fra 21700-celler

Milwaukee presiserer om denne akkurat det samme som de sier om bordsaga og kjedesaga: Her har de ikke brukt gamle deler om igjen. De har startet på nytt, redesignet hele elektronikken og laget en helt ny børsteløs motor. Dette har vært nødvendig for å matche effektuttaket i det nye batteriet basert på store 21700-celler.

– Dermed klarte vi å lage verdens aller første 18V vinkelsliper som ikke bare har en heftig 230 mm skive, men som samtidig er lettere enn vår nettdrene store vinkelsliper! Alt dette har vi oppnådd uten å belaste brukeren med to batterier eller ved å øke spenningen, sier produktsjef Tobias Jönsson hos Milwaukee-eier og -importør Techtronic Nordic.

Det nye High Output 12 Ah batteriet gir i følge Milwaukees egen omtale 50 prosent mer strøm, er 50 prosent kjøligere under bruk og gir 33 prosent lengre driftstid enn det tidligere største 9 Ah batteriet som er basert på fysisk mindre18650-celler.

Hva er det: Milwaukee M18 Fuel 230 mm vinkelsliper
Hva koster det: Veil kr 6 990 eks mva, inkl lader og ett 12 Ah batteri
Hvor kjøpes det: Hos Milwaukee forhandlere

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)