Nyheter

Nytt M18 ekspansjonsverktøy for 50 mm Quick & Easy

Rørlegger: Nå kommer Milwaukee med et nytt ekspansjonsverktøy til 40 og 50 mm Uponor Quick & Easy fittings.

Hva er det: Milwaukee M18 Fuel ekspansjonsett for Uponor Quick & Easy
Hva koster det: Kr 19 990 (sett) og 11 190 (kun maskin)
Hvor kjøpes det: Hos VVS-grossister og gode Milwaukee forhandlere

English summary: Milwaukee launches a new expansion tool for 40 and 50 mm Uponor Quick & Easy fittings.

Nå kommer Milwaukee med et nytt M18 Fuel ekspansjonsverktøy til Uponof Quick & Easy fittings til PEX-rør. Sist høst kom lillebror M12 til mindre dimensjoner. Denne nye er til dimensjoner opp til 50 mm.

De to ny verktøyene er en videreføring av et over ti år langt samarbeid mellom Milwaukee og Uponor om ekspansjonsverktøy. Første versjon av Milwaukee M12 ekspansjonsverktøy ble lansert i 2010. Da kom første versjon inn, og overtok en oppgave som til da ble løst med manuelt verktøy.

El-verktøy til montering av rør-i-rør

El-verktøy fikk en helt ny fart på slike rør-i-rør-installasjoner her til lands.

– Jeg vil si at 95 prosent av Uponor-kundene i Norge bruker el-verktøy når de skal koble Q&E deler. Uponor har ikke egne verktøy. Vi bruker og selger de samme ekspansjonverktøyene som Milwaukee selger. Det var en av hovedgrunnene til at samarbeidet startet i 2010.

Det sier produkt- og markedssjef Terje Andersen i Uponor BLD Norge. Han understreker at det er viktig å velge riktig ekspansjonshode til rørdimensjonen som skal kobles.

50 mm PEX er kraftige saker, og krever mye av verktøyet som skal ekspandere plass til å montere fittings. Det nye M18 Fuel ekspansjonsverktøyet fremholdes av Milwaukee Tool som et av de raskeste, letteste og mest kompakte verktøyene til 50 mm Quick & Easy.

Milwaukee M18 Fuel ekspansjonsverktøy til Uponor Quick & Easy fittings

M18 Fuel ekspansjonsverktøy opptil 50 mm Quick & Easy – 6 og 10 bar

– Ved en justering av rørstørrelser optimaliseres ekspansjonshastigheten. For utvidelse av ulike størrelser Q&E rør opp til tre ganger raskere 40 og 50 mm fittings, sier Milwaukee.

Verktøyets D-grep gir både balanse og kontroll for enhåndsbetjening. Ekspansjonsverktøyet har automatisk roterende mekanisme for rask og konsekvent ekspansjon.

Standard leveranse kommer med hoder i tre dimensjoner for 6 bar. Det finnes også et sett med de samme dimensjonene i 10 bar versjon, eller også et sett med kun maskin for de som har hoder, batteri og lader fra før.

– Konusutformingen på de nye hodene gir lett og kompakt opplevelse. Verktøyets tannhjul i metall og integrerte metallramme sørger for lang holdbarhet, lover Milwaukee.

Det nye M18 Fuel verktøyet er utstyrt med One-Key, for trådløs sporing og administrasjon gjennom tilhørende app på telefonen.

Maskinen har børsteløs motor, som blant annet skal unngå å bli for varm under hard bruk. Ellers har maskinen samme Redlink elektronikk som andre verktøy fra Milwaukee.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)