Milwaukee M18 Fuel BPV støvsuger.

En syklon på ryggen

Ny M18 Fuel støvsuger fra Milwaukee. En stillegående, batteridrevet syklon støvsuger som kan bæres på ryggen, stå på gulvet eller henges på stillas eller en vegg. Uavhengig av strømkabel er den uansett.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Milwaukee M18 Fuel BPV støvsuger
Hva koster det: Veil kr 3550 eks mva (kun maskin)
Hvor kjøpes det: Milwaukee forhandlere

Milwaukee har nå i høst kommet til Norge med sin nyeste 18V batteridrevne støvsuger. M18 Fuel BPV heter den.

Den er en batteridrevet bygg- og håndverksstøvsuger i klasse L som kan stå, bæres, henges, flyttes og brukes på en hel del forskjellige måter.

Støvuger bæres som ryggsekk

Bæres som en ryggsekk, for eksempel.

– Vi oppsøkte byggeplasser og fant ut at brukerne fortsatt er avhengige av store, tungvinte støvsugere med ledning for å utføre nesten alle støvsugingsoppgaver. Vi så behovet for en allsidig støvsuger som kan brukes overalt på byggeplassen, og som raskt og effektivt suger opp rester og avfall fra et bredt spekter materialer.
Det sier produktsjef Tobias Jönsson hos Milwaukee.

Fra før har Makita en ryggsekkstøvsuger i sitt sortiment. Kärcher har også en, men jeg er usikker på om den er tilgjengelig i Norge.

Milwaukee M18 Fuel ryggsekk støvsuger

– Den nye støvsugeren kombinerer vår avanserte batteriteknologi med en effektiv syklonkonstruksjon. Det gir brukerne en støvsuger som kan takle mange forskjellige støvsugingsoppgaver, sier Tobias Jönsson.

Med børsteløs motor og en syklonisk konstruksjon opererer støvsugeren i følge produsenten med en sugekraft på 189 mbar og et luftvolum på 1557 liter luft per minutt.

Milwaukee M18 Fuel BPV støvsuger.
Støvbeholderen tømmes slik på Milwaukee M18 Fuel BPV støvsuger. (Foto: Produsenten)

Støv, flis, rusk og rask samles opp i en 3,8 liters beholder. Den er fort gjort å løsne, og tømmes kjapt ved å åpne lokket med en låseknapp.

Stillegående og håndfri

– Med støynivå på kun 76 dBA er støvsugeren mer stillegående enn andre byggstøvsugere, sier Milwaukee i en pressemelding.

Bæresele som raskt festes og tas av gir brukeren mulighet for å ta med støvsugeren overalt, men likevel ha begge hender fri. Integrert bærehåndtak gjør den enkel å flytte. Støvsugeren er dessuten enkel å henge fra seg med en uttrekkbar krok. Det kan eksempelvis være nyttig ved bruk på stillas eller lift ved betongboring i høyden.

Et 9 Ah-batteri gir støvsugeren en driftstid på opptil 25 minutter i High modus og drøyt 40 minutter på Low. Støvsugeren har ingen funksjonalitet som synkroniserer oppstart sammen med tilkoblet verktøy. Her må maskin og støvsuger startes hver for seg

Spesifikasjoner

Milwaukee M18 Fuel BPV støvsuger.
Milwaukee M18 Fuel BPV støvsuger.

Milwaukee M18 Fuel ryggsekkstøvsuger (M18 FBPV-0)
Luftvolum: 1557 l/min
Beholder kapasitet: 3,8 l
Lydnivå: 76 dB(A)
Maks sugekraft: 189 mbar
Filter: HEPA
Støvklasse: L (gips- og betongstøv, spon og annet vanlig byggeavfall)
Oppbevaring av tilbehør i enheten
Vekt med batteri: 8,1 kg
Pris: Veil kr 3550 eks mva (kun maskin, uten batteri)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.