Nyheter

Ny rød kapp- og gjærsag, på batteri?

Hilti har teaset en ny batteridrevet kappsag på Nuron-plattformen, SM 60-22. Motek antyder levering til det norske markedet i August 2024.

English summary: Hilti recently teased a new cordless miter saw on the Nuron platform, the SM 60-22. Motek says it will be in Norway in August of 2024.

Vi leste først om sagen på Toolguyd, etter dette har vi kun sett spredte innlegg i sosiale medier. Informasjon som spesifikasjoner og uttalelser fra Hilti er basert på ovennevnte artikkel. Siden vi ikke har offisielle uttalelser for det norske markedet anbefales alt å tas med en liten klype salt.

50 % flere kapp enn konkurrentene

Kapp- og gjærsagen skal etter sigende være en 12 inch (300 mm) «front slider», som kan plasseres tett inn mot bakveggen. Hilti hevder at den klarer «opp mot 50 % flere kapp enn sammenlignbare sager på markedet.
De hevder at SM 60-22 skal klare å kappe nesten 500 ganger gjennom standard 2×4 per lading (med 12Ah Nuron-batteri).

Batteridrift blir stadig mer relevant, også for tyngre verktøy. (Foto: Hilti)
Batteridrift blir stadig mer relevant, også for tyngre verktøy. (Foto: Hilti)

Informasjonen vi sitter på i dag peker mot en vekt på ca 27 kg, samt maks sagekapasitet på 100 mm i dybde og 350 mm i bredde. Sammen med sagen lanseres også et stativ (separat) som kan utvides ut til ca 2,5 meter.

Sagen ser også ut til å være praktisk og enkel i bruk – med LED-lyd, variabel hastighet og hurtigjusteringer i alle bauger og kanter. Vinkeljustering er også foran, så det ikke blir nødvendig å lene seg over på baksiden.

Nytt universal-blad

Med sagen hinter Hilti også om et nytt universal-sagblad, laget for både tre og aluminium. Nøyaktig hvor effektivt dette er i lengden (fremfor å bytte sagblad til spesifikk bruk) gjenstår å se, men vi følger spent med videre på akkurat dette.

Batteridrift på de tyngre, stasjonære verktøyene begynner etter hvert å gi mening. Der det tidligere virket nesten som et «proof of concept» eller relevant bare for en liten brukergruppe, kommer det nå fra stadig flere produsenter. Fortsetter produsentene å pushe hverandre med sunn konkurranse også i denne katergorien lover det godt for brukerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)