Metabo - ny 12V serie og nye 12V LiHD batterier.

Ny serie 12V lettvektere fra Metabo

Metabo lanserer en ny 12V LiHD batteriplattform. Kommer først med lette og kompakte bore- og skrumaskiner, lykt og fugepistoler.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Metabo 12V LiHD batterier og nye 12V maskiner.
Hva koster det: Fra drøyt 300 (lykt u/batt.), opptil 3600 (fugepistol sett m/batt.). Eks mva
Hvor kjøpes det: Hos Metabo-forhandlere

Nå er Metabo i ferd med å sjøsette en ny serie lette, kompakte maskiner og en ny 12V LiHD batteriplattform. Batteriene er av “slide”-typen som klikkes inn i enden av maskinen, akkurat som de større 18V og 36V seriene. Den vil etter hvert erstatte plattformen med 10,8V stavbatterier i skaftet.

I første omgang kommer den nye 12V-serien med diverse bore- og skrumaskiner med og uten slag, drevet av motorer med og uten børster. I tillegg kommer det et par fugepistoler for hhv 400 og 600 ml poser og patroner, samt en lykt.

Ekstremt små og lette

– Ja, det stemmer at vi nå lanserer en helt ny 12 volt serie. Spesielt de nye børsteløse bore- og skrumaskinene er ekstremt små og lette, sier country manager Espen Haugli i Metabo Norge.

De nye 12V maskinene skal dermed være gode hjelpemidler til så mange slags oppgaver med boring og skruing. Spesielt på trange steder og over hodehøyde.

Metabo 12 volt chucker
Utskiftbar chuck. Offset-/eksenterchuck, vinkelchuck og hex-feste er ekstrautstyr. (Foto: Leverandøren)

Det forsterkes av et par snacksy tilbehør som skal gjøre maskinene enda bedre til å skru der ingen skulle tru at nokon skulle ha noe som helst å gjøre. Maskinene kommer standard med utskiftbar chuck, mens vinkelchuck,  eksenter-/offsetchuck og et hex-feste kan leveres som ekstrautstyr.

Kombilader for 12, 18 og 36 volt

Samtidig med den nye 12V plattformen kommer Metabo med en ny kombilader som lader alle batterier i 12, 18 og 36V, til glede og nytte for de som bruker også større maskiner derfra.

Prisnivået på de nye 12V maskinene ligger i området 2-3 000 for borskrumaskin med batteri og lader, opp til 3600 for den største fugepistolen i sett. Lykta koster drøyt 300. Alle prisene er hentet fra Metabos norske webside, og gjelder eks mva.

Senere kommer andre maskiner på den nye batteriplattformen, uten at det er spesifisert noe sted hva det blir. Vi går fra at en kompakt sabel-/bajonettsag vil se dagens lys, og vi hadde blitt glad for å se en sneisen liten vinkelsliper e.l.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.