Nyheter

Ny Wibe P90 to meters profftrapp

Sklisikring, fallbeskyttelse og ekstra stor arbeidsplattform og verktøyhylle. Wibe 90P trapp fyller kravene i merkeordningen “Bra arbeidsmiljøvalg”. Hva er det, forresten..?

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Wibe 90P, proff arbeidstrapp.
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Wibe forhandlere.

English summary: Wibe 90P, new step ladder for pros. Protects from slipping and falling, with extra large platform and tool shelf. Meets the demands in the labelling system “Good work enviroment choice” (translated from norwegian “Bra arbeidsmiljøvalg”). The labelling system was developed by the nordic National Builders Security Group back in 2012, implemented by the norwegian EBA (construction contractor´s association) last year.

– Vi så et behov for å utvide vårt sortiment robuste trappestiger med stor plattform. Markedet krever også en stabil og brukervennlig trapp for de virkelig tøffe oppgavene. Med lanseringen av 90P møter vi kravene til byggefirmaer, samtidig med håndverkerens ønske om et produkt som er enkelt å håndtere.

Det sier produktsjef Anton Løvgren hos Wibe Ladders i en pressemelding fra den svenske stigeprodusenten.

Wibe 90 P proff trappestige

Wibe P90 proff trappestige.
Wibe P90 har innfellbar fallsikring på begge sider. (Foto: Leverandøren)

Wibe lanserer nå den nye profftrappa 90P. Den strekker seg opp mot to meters arbeidshøyde, og byr på en ekstra stor arbeidsplattform med toveis sklisikring og treveis fallbeskyttelse. Helt på toppen troner en tilsynelatende romslig hylle til verktøy, skruer og sånt.

Den er også godkjent i henhold til merkeordningen “Bra arbeidsmiljøvalg” for arbeid opp til to meter. Ikke helt sikker på hva det den merkeordningen er, sa du? Du er ikke alene, det er ganske nytt her i Norge.

Bra Arbeidsmiljøvalg

”Bra Arbeidsmiljøvalg” er en fornorskning av tilsvarende begrep på svensk. Det er en merkeordning for utstyr for arbeid i høyden. Den ble utviklet av “Riksbyggarnas säkerhetsgrupp” (National Builders security group) i Sverige for å redusere antall skader på byggeplasser.

I Sverige ble det lansert tilbake i 2012. Her i Norge er ordningen foreløpig implementert noen få leverandører og Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA). Sistnevnte er organisasjonen for de største entreprenørselskapene. Wibe / Hultafors-gruppen er sammen med Zarges / Grove Knutsen AS de som profilerer dette.

Finland har et lignende system, kalt VNA.

Arbeid i høyden

Merket Bra Arbeidsmiljøvalg er utarbeidet for å øke sikkerhetstilstan­den ved arbeid i høyden. Det innebærer at produktene tilfredsstiller ytterligere sikkerhetskrav utover de som ligger til grunn for typegod­kjenning.

Produktene må være produsert i henhold til gjeldene NS-EN standard, følge krav i forskrifter og lover, ha sklisikre trinn og kunne låses i utfelt posisjon. I tillegg er det i ordningen laget en oversikt over ikke godkjente produkter i kategorien. Det vil i denne sammenhengen si tretrinn, produkter uten stoppbøyle, plattform under 30×25 centimeter og typiske stigeprodukter som er ment for den private forbruker.

Merkingen består av fire ulike høydenivåer og minimumskrav knyttet til disse høydenivåene.

– De store entreprenørene i Skandinavia stiller i økende grad krav om at verktøy og utstyr skal være godkjent i henhold til Bra arbeidsmiljøvalg. Dette betyr at underleverandører må være klar over, og lære om, disse forskriftene. De må rett og slett møte kravene for å ikke bli stengt ute fra arbeidsplassen, sier Anton Lövgren.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)