Nyheter

Kortere i huet og sterkere i klypa

Bosch kommer ut med to fornyede GDR og GDX 18V slagtrekkere. Én er superkompakt, den andre kan ta både bits og halvtoms piper. Begge er sterkere enn før, og har fått blåtann-forbindelse. 

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Bosch GDR og GDX 18V-200 C 18V slagskrutrekkere
Hva koster det: Litt under 4000 kr veil. eks mva.
Hvor kjøpes det: Bosch forhandlere

Slagskrutrekkere er finfine maskiner til det meste av skruing. Dreiemomentet på bit eller skrue er isolert fra håndtaket. Det gjør det enklere og mer behagelig å skru med én hånd. Hvis man holder ut med levenet fra slagmekanismen, da.

Bosch GDR og GDX slagtrekkere

Bosch GDX. Her med det minste Pro Core batteriet for lettest mulig vekt.
Bosch GDX. Her med det minste Pro Core batteriet for lettest mulig vekt.

Nå har Bosch kommet ut med to nye, blå slagskrutrekkere i 18V-klassen: GDR og GDX. Begge med “etternavnet” 200 C Professional, og med børsteløse motorer. 

Slagtrekkere er generelt kortere i huet enn vanlige borskrutrekkere, og dermed fine å bruke på trange steder. Nye Bosch GDR 18V-200C er den mest kompakte av de to nye, bare 12,6 cm lang i hodet.

Broder GDX 18V-200 C er et par centimeter lenger, men har til gjengjeld noe få andre skrumaskiner kan varte opp med: Et kombinert redskapsfeste med både innvendig sekskant for bits og et utvendig 1/2″ firkantfeste for piper. 

Det kombinerte redskapsfestet på GDX-en er ingen nyhet i seg selv. Bosch har hatt denne funksjonen på menyen i årevis. 

Oppgitt med 200 Nm

Maskinene sies i en pressemelding å være sterkere og mer kompakte enn sine forgjengere, og passer til alt av installasjonsarbeider og diverse skruing i metall- og trekonstruksjoner.

En ny mykstart-funksjon skal gi ekstra kontrollert og nøyaktig boring i treverk. Bosch oppgir et maksimalt dreiemoment på 200 Nm i begge maskinene. 

GDR og GDX 18V-200 C Professional har Bluetooth og kan benytte seg av Bosch Toolbox-appen via en smarttelefon.

Bosch Toolbox app

Her kan verktøyet tyverisikres gjennom deaktivering, til en viss grad justeres innstillinger på og brukeren får informasjon om verktøyets status gjennom appen. Om den statusen skulle tilsi det kan en reparasjonsordre sendes gjennom appen. 

Begge de batteridrevne slagtrekkerne har tre forhåndsinnstilte turtallstrinn som skal redusere faren for å dra skruene for langt. Det første trinnet er beregnet for små skruer, det andre for middels store og det tredje for store skruer.

– Dette tilsvarer for eksempel boring i plater, planker og metallprofiler, sier Bosch i pressemeldingen. 

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)