Nyheter

Nye Bostitch-pistoler på batteri

Bostitch lader opp til nye skudd. Kommer i høst med nye spikerpistoler på batteri. Her blir det både dykkert, minidykkert og båndet spiker. 

Bostitch er velkjent for gode, proffe spikerpistoler. Vanligvis for luft, men også gassdrevne dykkertpistoler. Snart kan også de som sverger til Bostitch la kompressoren og luftslangen få hvile.

Bostitch spikerpistol på batteri

Nå i høst kommer nemlig Bostitch ut med en ny serie batteridrevne, børsteløse pistoler for spiker, dykkert og minidykkert.

Den komplette serien skal etter det jeg pr nå kjenner til bestå av disse pistolene:

  • 18 GA minidykkert
  • 16 GA dykkert med rett magasin
  • 15 GA dykkert med vinklet magasin
  • Spikerpistol 28 grader for wirebåndet spiker
  • Spikerpistol 20 grader for papirbåndet spiker

Pr nå er den eneste kilden til informasjon denne artikkelen på amerikanske Toolguyd. Motek AS er Bostitch-importør her til lands. De bekrefter at de nye batteridrevne pistolene er høyaktuelle for Norge. Lansering skal etter planen skje i løpet av tredje kvartal, mest sannsynlig i løpet av september.

Børsteløs og presis

I følge Toolguyd har alle pistolene børsteløse motorer, verktøyfri dybdejustering og valg mellom skyting med avtrekker eller ved kontakt (bump). Dykkertpistolene sies å ha smale spisser, for nøyaktig plassering av skuddet.

Dykkert- og minidykkertpistolene kommer i sett med lader og 2 Ah batteri.

De to store spikerpistolene kan ta 50-90 mm spiker. Begge kommer i sett med lader og 4 Ah batteri, eller som maskin uten batteri.

I USA brukes betegnelsen 20V. Jeg vet ikke om den vil beholde dette i Norge, eller om man vil bruke den for oss mer vanlige 18V betegnelsen.

Ligner på Dewalt

Nye Bostitch BCN 680 t.v. og Dewalt DCN 680 t.h. Mon tro om samme designteam kan stå bak...?
Nye Bostitch BCN 680 t.v. og Dewalt DCN 680 t.h. Mon tro om samme designteam kan stå bak…?

De nye produktene fra Bostitch har sterke likhetstrekk med tilsvarende verktøy fra Dewalt. Inkludert minidykkert-pistolen, som til og med har samme tall i modellbetegnelsen (BCN 680) som den nye minidykkertpistolen DCN 680 som kom fra Dewalt nylig.

Om de nye Bostitch-pistolene kan bruke Dewalt batterier? Det hadde jo vært praktisk, men det vet jeg ikke pr nå.

Bostitch selv fremholder overfor Toolguyd at nyhetene har en ny Bostitch 20V Max batteriplattform. 20V Max er den samme betegnelsen som Dewalt bruker i USA på det vi i Norge kjenner som 18V XR.

Både Bostitch og Dewalt eies av Stanley Black & Decker. Priser og andre spesifikasjoner er i skrivende stund ikke kjent.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)