Nyheter

Nye arbeidsklær for damer

Hvorfor skal jentene nøye seg med små størrelser av guttas arbeidstøy? L.Brador har laget en egen damekolleksjon arbeidstøy.

Hvor langt har vi egentlig har kommet i likestilling?

Det er et åpent spørsmål, og jeg har ingen planer om å prøve å svare på det her.

Men det er i alle fall lenge siden at jenter og damer i håndtverksyrker og på byggeplasser ble ansett som nyheter og skrevet om i avisene.

Arbeidsklær for jenter

Og det er i alle fall ingen nyhet at jenter (og damer – uten at jeg vet helt hvor grensa mellom de to går) driver med ting som gjør at de har behov for arbeidsklær.

Likevel har de stort sett måttet ta til takke med “unisex” arbeidstøy. Det vil egentlig si klær som har blitt laget for gutta.

Det til tross for at det er store forskjeller på dame- og herrekroppen, om man kan si det på den måten.

Ny kolleksjon

Damekolleksjonen var ny i vår. (Skjermdump fra L.Bradors nyhetsside)
Damekolleksjonen var ny i vår. (Skjermdump fra L.Bradors nyhetsside)

Heldigvis har det begynt å skje ting på denne fronten.

Nå har også L.brador møtt konkurrent Snickers, og lansert en egen kolleksjon arbeidsklær for damer.

– Vi har lenge lurt på hvorfor kvinner skal nøye seg med bare versjoner av menns arbeidsklær. Nå gjør vi noe med saken og lanserer en kolleksjon med dameklær som skal forandre bransjens bilde av hvordan arbeidsklær for kvinner skal kjennes, sitte og se ut, sier L.Brador om tankene bak.

Bukser og overdeler

Den nye kolleksjonen består av to bukser og fem overdeler:

  • Håndverkerbukse. Som på guttas toppversjon har den stretchstoff rundt knær, i front og over baken for bevegelighet, komfort og pusteegenskaper. Halvpanamavev-stoff, forbøyde knær, ventilasjon på innsiden av lår, justerbare knelommer i stretchkevlar, vinklet utvendig mobillomme med magnetlås og for øvrig det man forventer av lommer og hemper.
  • Lettere servicebukse
  • Fleecejakke
  • Hettegenser
  • Pikéskjorte
  • Bomullstrøye rund hals lang og kort arm

Stor testgruppe

– Plaggene er utviklet spesielt for kvinner i samarbeid med en stor testgruppe. Ønskene var klare fra testgruppen: Vi ønsker å ha gode, smidige plagg designet og konstruert for kvinner, sies det fra produsenten.

L.Brador-kolleksjonen har ingen ytre overdel (jakke) i jentekolleksjonen.

Ennå, i alle fall.

Jeg går sterkt ut fra at de er i gang med utvikling, og at vi snart ser en softshell- og/eller skalljakke som er smalere i formen enn “unisex”-varianten.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)