Nyheter

Nye, rimelige Fein KBE kjernebormaskiner

Kjerneboring i stål er ikke for hvem som helst. Heller ikke på verktøyfronten. Men man vil jo helst ikke betale mer enn nødvendig. Nå kommer Fein med fem nye kjernebormaskiner i lavprisklassen. Sjekk hvordan de ser ut og hva de koster. 

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Fein KBE, for kjerneboring i stål 30-65 mm.
Hva koster det: Fra snaut 7 000 kroner eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos forhandlere som fører Fein.

Fein er godt kjent for sitt “urprodukt”, multikutteren som har gitt navn til en hel kategori verkøty. Den tyske produsenten er også stor innenfor en nisje med bormaskiner spesielt for stål og annet metall. Kjerneboring i stål, for eksempel.

Ny Fein KBE-serie

Nå utvider Fein sitt utvalg av kjernebormaskiner ytterligere, med den nye KBE-serien. Dette er kjernebormaskiner med magnetfeste og dreiemoment i lastebilklassen. Men det er også maskiner Fein kaller “basismodeller i lavprissegmentet”.

Nysgjerrig på hva de egentlig mener med det? Les videre. Kommer straks tilbake til de nye KBE-maskinene. Fein har nå fem kategorier av maskiner innen kjernebormaskiner.

Kjerneboring for det meste.
Kjerneboring for det meste.

KBH: Mobile, fleksible, håndholdte kjernebormaskiner med spadehåndtak. Lover seks ganger raskere arbeidsprogresjon enn ved spiralboring.
KBE (ny): Maskiner som dekker basisfunksjoner innen kjerneboring, lav pris.
KBC 35 / KBB 40: Små kompakte maskiner som passer på vanskelig tilgjengelige og trange steder.
KBU: Kraftige universelle maskiner som dekker et bredt spekter av jobber; kjerneboring, spiralboring, gjenging, brotsjing osv.
KBM: Som samme funksjoner som de universale maskiner men med automatisk mating. Gull til feks boring av mange hull.

Nye kjernebormaskiner i kø

Bare det siste året har Fein kommet med flere nye kjernebormaskiner på markedet. Deriblant KBU universalmaskin på batteri, og superkompakte – 169 mm høyde – KBC 35. Og altså nå rimelige KBE med enkle basic-funksjoner.

– KBE magnetkjernebormaskiner er basismodeller for brukere som har bruk for kjerneboring, alene eller som tillegg til spiralboring. Det sier produktsjef Christian Kreb i Fein.

Fein KBE-serien omfatter i alt fem modeller:
1. KBE 30, ett gir, 10,5 kg, kjernebor opptil 30 mm.
2. KBE 35, ett gir.
3. KBE 50-2, to gir.
4. KBE 50-2 M, to gir, MK3 verktøyfeste.
5. KBE 65-2, to gir, MK3 verktøyfeste.

Manuell boring

Fein KBE, rimelige basismaskiner for manuell kjerneboring i stål.
Fein KBE, rimelige basismaskiner for manuell kjerneboring i stål.

I en pressemelding blir KBE-maskinene omtalt som velegnet til arbeid med stålkonstruksjoner der det skal bores hull manuelt. Ypperlige maskiner til montasjearbeid på større komponenter skal de også være, samt velegnet til arbeid over hodet på grunn av kompakt størrelse og beskjeden vekt på mellom 10,5 og 13,8 kilo.

Alle KBE-maskinene har motorer med høyt dreiemoment takket være et høyt kobberinnhold. Både motorhus, opplagring av roterende deler og borejig er konstruert for å stå imot store vridningskrefter.

Maskinene står stabilt mot underlaget med et permanentmagnetfeste med 12 000 N holdekraft.

Det var litt om teknikken. Hva med prisene? Hva er egentlig “lavprissegmentet”, når vi snakker om maskiner for kjerneboring i stål?

Jo, Fein KBE starter på rett under 7000 kroner (veil, eks mva) for KBE 30. Senere i høst kommer forresten enda en ny kjernebormaskin fra Fein. Det må være bestefaren til dem alle sammen: KBU 110-4, et beist av en kjernebormaskin som tar opptil 110 mm bor.

Hva er det: Fein KBE, for kjerneboring i stål 30-65 mm.
Hva koster det: Fra snaut 7 000 kroner eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos forhandlere som fører Fein.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)