Nyheter

Nytt hørselvern med toveis kommunikasjonsradio

Hørselen må beskyttes på arbeidsplasser med mye støy. Men kommunikasjon med andre er også viktig. Hellberg lanserer nå Local, et nytt hørselvern med innebygget toveis kommunikasjonsradio.

Hva er det: Hellberg Local. Hørselvern med innebygget toveis kommunikasjonsradio.
Hva koster det: Veil kr 6800 eks mva.
Hvor kjøpes det: Hos Hellberg / Hultafors forhandlere i butikk eller på nett.

English summary: Hellberg Local is a headset and hearing protector featuring a built-in communication radio. It allows for two-way radio communication over the local worksite. The wireless headset to headset link is ideal for short message communication on the job, increasing work-site efficiency and safety. Local does not require any external devices, such as mobile radios or cellular phones to establish a communication link. 16 preset licence free channels. Subchannels makes group communication without disturbing others possible.

Hellberg Local hørselvern med kommunikasjonsradio
Hellberg Local hørselvern med toveis kommunikasjonsradio.

Hellberg Local er et hørselvern med innebygd kommunikasjonsradio som gir mulighet for toveis kommunikasjon på den lokale arbeidsplassen.

– Trådløs kobling fra hørselvern til hørselvern er ideell for kommunikasjon med korte meldinger på jobben. Det øker effektiviteten og sikkerheten på arbeidsplassen, sier Hultafors i en pressemelding om det nye hørselvernet Hellberg Local.

Hellberg Safety er en del av Hultafors-gruppen.

Hellberg Local hørselvern med kommunikasjonsradio

De aller fleste typer arbeid krever god kommunikasjon mellom mennesker. Noen ganger trenger du å gi en beskjed. Andre ganger trenger du bare å få en beskjed fra kolleger på prosjektet. Og enda viktigere: Noen ganger skjer det noe som kan være farlig. Da er det fryktelig praktisk at du får det med deg når noen prøver å advare deg om hendelsen.

Hellberg Local hørselvern med kommunikasjonsradio
Hellberg Local hørselvern med kommunikasjonsradio gjør det mulig å snakke sammen i støyende miljø, uten ekstra utstyr.

Samtidig skal du beskytte deg mot høye og skarpe lyder som kan skade hørselen din. Det nye Hellberg Local hørselvernet går altså rett inn i Ole Brumm-filosofien der man takker ja til flere gode ting uten å måtte velge én foran den andre.

– Støyredusert hørselstap er en av de mest vanlige yrkesskadene. Det er ofte forårsaket av at ansatte ikke bruker hørselvern, eller fjerner hørselvernet under arbeid fordi de trenger å kommunisere med hverandre. Med Hellberg Local kan du være trygg på at du hører det du trenger å høre. Uten å måtte utsette hørselen din for farlig støy, sier produktsjef Håkan Gustafsson hos Hellberg Safety i pressemeldingen.

Uten eksterne enheter

Hørselvernet Local har sin egen radiosender og -mottaker. Her krever ingen mobilradio, mobiltelefon eller andre eksterne enheter for å opprette en tilkobling for kommunikasjon. Rett ut av eska er den operativ i kommunikasjon med andre tilsvarende hørselvern. I følge pressemeldingen har Hellberg Local gode støydempende egenskaper, en støyreduserende bom-mikrofon for tydelig talekvalitet og mikrofoner for aktiv lytting slik at du får med deg hva som skjer i omgivelsene.

Rekkevidde for radiokommunikasjonen oppgis til tre kilometer innenfor synsvidde (“line of sight”). Praktisk rekkevidde på et bygg eller anleggsområde vil være avhengig av så mange faktorer at det er vanskelig å sette et brukbart tall på det.

Hørselvernet drives av medfølgende oppladbare AA-batterier, med en driftstid oppgitt til 12 timer pr lading. Batteriene lades med medfølgende USB ladekabel i bilen eller fra en annen USB-kilde. Stikkontaktadapter er tilgjengelig som tilbehør.

Strøm fra AA-batterier

Hjelm med hørselvern
Hellberg Local kommer med både hjelmfeste og hodebøyle.

Har du glemt å lade en dag, så kan det brukes éngangs AA-batterier i stedet. Hva som skjer med driftstiden når du jobber lange dager utendørs i vintertemperaturer bare elg og frosne pølser kan trives i? Ingen anelse, det sier pressemeldingen ingenting om. Men da er det sikkert greit å ha et par ekstra batterier i lomma, eller også sette hørselvernet på lading i alle pauser.

Kommunikasjonsradioen har 16 forhåndsinnstilte og lisensfrie radiokanaler. Underkanaler gjør det mulig for flere i en gruppe å snakke med hverandre uten å forstyrre andre. En innebygget VOX talestyring gjør at kommunikasjonen foregår uhindret selv om begge henda er opptatt med arbeid.

– Vi er veldig spente på lanseringen av hørselvernet Local. Det er resultatet av en komplett re-design av vårt kommunikasjonsprogram. Med en ny og forbedret teknologi leverer Local et markedsledende toveis kommunikasjonshørselsvern til våre kunder. Det føles bra, sier salgs – og markedsdirektør Colin Mackenzie i Hellberg Safety.

PMR frekvensbånd

Hellberg Local bruker det europeiske lisensfrie radiofrekvensbåndet PMR 446 MHz (privat mobile radio). Det betyr at det ikke er behov for dyre radiolisenser. Systemet er åpent for ubegrenset bruk på alle EU-markeder og mellom et ubegrenset antall brukere. Dette betyr også full kompatibilitet med andre kommunikasjonsenheter som fungerer på samme frekvenser, for eksempel håndholdt radio eller andre hørselvern.

– Med 16 forhåndsprogrammerte kanaler er det lett å komme i gang, lover Hultafors-eide Hellberg Safety i pressemeldingen.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)