AnnetNyheter

Nytt tilskudd til «grønn» varebil

Vurdert å skifte ut den gamle skranglekassa? Nytt tilskudd på 13 000 kroner for å vrake fossil varebil hvis du går elektrisk i stedet. Gjelder både bedrifter og private.

Tekst: Jørn Søderholm

Nå får du 13 000 kroner i tilskudd fra staten hvis du vraker en varebil som bruker fossilt drivstoff og kjøper eller leaser en utslippsfri varebil isteden. Det kan vi lese i en pressemelding fra Miljødirektoratet. 

Hilsen Stortinget

Den nye tilskuddsordningen er et virkemiddel for å stimulere til lavere klimagassutslipp fra varetransporten, og er vedtatt av Stortinget. Tilskuddet kommer i tillegg til ordinær vrakpant.

Både privatpersoner og bedrifter kan søke om tilskuddet, som gis både til kjøp og til leasing av ny utslippsfri varebil.

Hvilke type biler inngår?

Med en nullutslippsvarebil menes elektriske- eller hydrogendrevne varebiler. Hybrid eller ladbar hybrid er ikke omfattet av ordningen. Varebil defineres som biler som frakter gods i, kjøretøygruppe N1, med tillatt totalvekt under 3500 kg. Det vil si varebiler med grønne skilter.

Miljødirektoratet utbetaler tilskuddet på 13.000 kroner. Den ordinære vrakpanten på 3.000 kroner utbetales som tidligere av biloppsamlerne. Du må dokumentere at varebilen erstattes av nullutslippsvarebil, og registreringsnummer på begge kjøretøy må fremgå av dokumentasjonen.

Dermed har vi antakelig fått en ordning som vil sparke fart i salg av el-varebiler, som det har begynt å komme et greit utvalg av etterhvert.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)