BilNyheter

Nytt verktøy for detailing

Er du en sånn som vasker bil med høytrykksspyler og i vaskemaskin? Rull videre. Dette er et nytt verktøy for de som er nøye med små detaljer. Ny redskap for detailing fra Flex.

Hva er det: Fleksibel aksel til poleringsmaskin Flex PXE80
Hva koster det: Usikkert.
Hvor kjøpes det: Usikkert – sjekk hos importøren Trond T. Wikant AS.

English summary: Are you one of those washing your car in a washing machine or with a high pressure washer now and then? Surf on, nothing to see here. This is a new tool for those really into detailing. Literally. New flexible axle from Flex, for polishing where a normal polishing machine doesn´t reach.

– Når du vil polere små detaljer. Dette er det perfekte tilbehøret når du ønsker en penere helhet ved å komme til detaljer som en poleringsmaskin ikke når.

Det sier Flex Scandinavia i en pressemelding om ett nytt tilbehør: En fleksibel aksel og tilhørende små poleringsputer med forskjellige profiler.

Disse utgjør et system for polering i hjørner, fordypninger og på trange steder der der puten på vanlige poleringsmaskiner ikke kommer til.

Fleksibel aksel til poleringsmaskin

Akselen monteres på poleringsmaskinen med et verktøyfritt hurtigfeste. I motsatt ende har fleksiakselen et bitsfeste for raske og enkle bytter av puter.

– Perfekt ergonomi med et smekkert håndtak og ideelle grepsflater for å styre verktøyet. Dette verktøyet gir de aller beste resultatene på de aller fineste arbeidene, sier Flex Scandinavia.

Flex PXE80 er en batteridrevet poleringsmaskin. Importøren sier ikke noe om størrelse på festet på den nye akselen, men det bør ikke forundre om den også passer på andre poleringsmaskiner med hurtighfeste.

Flex kjenner vi best her til lands for spesialmaskiner som vegg- og takslipere, samt poleringsmaskiner. Det blir det straks en endring på.

– I Norge har vi foreløpig i hovedsak salgsvolum på mer nisjepregede produktgrupper. Tak -og veggslipere for sparkel og betong selges i fagbutikker som MAL Proff, Flügger, og hos en del frittstående butikker. Bil -og båtpoleringsmaskiner selges via aktører som betjener proffmarkedet, samt via en del nettbutikker til privatmarkedet. Flex begynner å få et bra program innen batteriverktøy. Mye av satsningen vil ligge i denne kategorien framover. Vi jobber derfor med å etablere samarbeid med forhandlere som ønsker å satse på batterimaskiner fra Flex, sier Morten Kjær-Nilsen.

Flex fleksibel aksel til poleringsmaskin
Fleksibel aksel. Poleringsputer i ulike profiler festes med bitsfeste.

Om Flex og Chervon

Flex produseres – som det meste annet – i Kina. Merket har lange tradisjoner. Det var opprinnelig tysk, ble i 2013 kjøpt opp av amerikanske Chervon. Chervon er et kinesisk selskap med sterke forbindelser og stor tilstedeværelse i USA og Europa.

Selskapet var lenge en ren OEM-produsent som laget verktøy for andre merker. Siden slutten av 90-tallet har de i tillegg bygget seg sterkere på egne merker, der vi altså finner Flex og Skil. Flex ble en del av Chervon i 2013, som tok over produksjon av deler av programmet. Deriblant batteriverktøy.

Flex har en 10,8V og en 18V batteriplattform. Dette er batterier utviklet for Flex selv, som ikke er kompatible med andre merker. Flex USA har et eget 24V system som skiller seg fra det vi har her i Europa.

– Det er ingen kjente planer om at 24V-systemet skal selges i Europa, sier Fredrik Hedin i Flex Scandinavia til Verktøy 24.

Her er det altså 10,8V og 18V som gjelder.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)