Nyheter

Optimera gir gass i betongmarkedet

Byggevarekjempen Optimera styrker sin satsing i betongmarkedet. Nå slår de sammen Rencon og Hansmark. Sjøsetter en landsdekkende tjeneste for de som bygger i betong, og nytt anlegg for renovering av betongutstyr til utleie. Det nye «barnet» heter….

Kort sagt: Optimera etablerer en egen betongspesialist-divisjon gjennom sammenslåing av datterselskapene Rencon og Hansmark. Under Rencon-navnet vil den nye divisjonen også få landsdekkende varelegging og distribusjon.

English summary: Norwegian Optimera establish a concrete specialist service unit, through the merger of companies Rencon and Hansmark. Under the Rencon brand, the new unit will offer a national supply and distribution of tools to contractors and others working in concrete construction.

▹Annonse

▹Artikkelen fortsetter


Oppkjøp av Hansmark og Rencon inngår i Optimeras satsing på betong- og anleggssektoren. Gjennom satsingen er Optimera blitt en komplett samarbeidspartner for storkunder også i byggegropa og på anleggssiden.

Samler betong i Rencon

Nå samles virksomhetene i én divisjon under navnet Rencon. Fra medio juni 2022 ble logistikk- og IT-systemene til Rencon og Optimera integrert. Kunder i alle markedssegmenter vil nå få tilgang på virksomhetenes samlede utvalg av spesialistprodukter for salg og utleie.

– Som divisjon i Optimera vil Rencon bidra enda sterkere til effektivitet, større utvalg og styrking av lønnsomheten til kunder innenfor betong og anlegg. Varelegging ved vårt nye sentrallager i Vestby og logistikklager i Tromsø er håndfaste eksempler på dette, sier administrerende direktør Erik Tønnesen i Optimera.

Jarle Kristiansen tiltrådte stillingen som divisjonsdirektør 1. mars i år. Han har jobbet i Hansmark siden 2019.

Renovering av utleieutstyr

Etter sammenslåingen har Rencon avdelinger i Bergen, Sandnes, Kristiansand, Oslo og Trondheim. Virksomheten inkluderer også et topp moderne renoveringsanlegg på Ilseng i Innlandet fylke. Renoveringsanlegget kan raskt klargjøre utleieutstyr for ny bruk.

– Vi ønsker å få ventetiden ned og servicegraden opp i vår bransje. Investeringer i nytt utleiemateriell, effektivisering av renovering og digitalisering er viktig i forhold til dette, sier direktør Jarle Kristiansen i Rencon.

Virksomheten får totalt 70 medarbeidere og en årlig omsetning på ca. 300 mill. kroner. Samtlige av de seks avdelingene inkludert Ilseng-anlegget er Miljøfyrtårnsertifisert.

Rencons utnyttelse av kapasitet i Optimeras logistikkvirksomhet og -lagre vil også ha betydelig miljømessig effekt. Optimera ønsker å bidra til oppnåelse av FNs bærekraftsmål og inngår i Dahl Optimera Norge som har som mål å være karbonnøytral innen 2030.

Les også

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Les også

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button