Nyheter

Tørr, varm og sikker med ny støvel

Synfiber har laget en ny vernestøvel til vinterbruk: Orion. Kompositt vernetå, tekstil spikertramp og vanntetting med en membran som fungerer annerledes enn andre membraner.

Synfiber Orion er høy, vanntett og laget i vannavvisende, fullnarvet lær med pustende Outdry membran. Outdry skiller seg fra andre membransystemer – inkludert kjendisen Gore Tex – ved at den lamineres til det ytterste laget. Se video helt nederst.

Membran som mellomlag

Andre membraner monteres i skotøyet på innsiden av det ytterste laget, feks mellom det ytre laget av lær, nylon e.l. og det innerste fôret. Der ligger det og opererer som dørvakt: Svetten får slippe ut, men vann får ikke slippe innenfor.

Men brukt på den måten kan ikke membranen hindre vannet i å komme inn mellom membranen og det ytterste laget. Det vil si at det kan samles vann innenfor det ytterste stoffet. I så fall blir skoen tyngre, og det blir liggende en viss mengde vann i det ytre laget som effektivt vil kjøle ned foten.

Outdry membran laminert til ytterste lag

Men altså ikke i en sko eller støvel med Outdry membran, om man skal tro folk som ser ut til å ha greie på det.

– Membranen blir via en patentert prosess påført baksiden av overlæret, og etterlater ingen ubeskyttede sømmer eller åpninger hvor vannet kan trenge inn. Dette forbedrer støvelens passform og gjør den svært behagelig på foten, sier Synfiber-sjef John Bror Skoglund i en pressemelding om den nye støvelen.

Orion med skikkelig vinterfôr

Outdry-membranen svært tynn, og gir god plass til et varmt 400 gram 3M ThinsulateTM Ultra vinterfôr. Orion har kompositt tåhette samt myk og lett spikertrampsåle i tekstil.

– Dette bidrar til at skoen ikke leder kulde og at man holder seg varm og tørr på bena gjennom arbeidsdagen, sier Skoglund.

Yttersålen er en solid, helstøpt gummisåle med tåforsterkning og kraftig gripemønster, velegnet for bruk utendørs og på glatte overflater.

Det er hva Synfiber selv sier. Forhåpentlig kommer det et par i hus til testing om ikke så lenge. Nå er vi midt i årstida for slikt, så får vi se om støvelen holder det Synfiber lover.

Video fra Outdry om hvordan membranen brukes i sko. Den er fem år gammel, men prinsippet er det samme.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)