Nyheter

Renere metallkutt med ny Panasonic båndsag

Nå kommer Panasonic med håndholdt batteridrevet båndsag, spesielt for kutt i metall.

Dette er Panasonic EY45A5, en batteridrevet håndholdt båndsag. Fra før finnes tilsvarende sag hos Bosch, Metabo, Dewalt, Milwaukee og Makita (kommenter under eller ta kontakt om du vet om flere).

– Fleksibel og kompakt. Samtidig robust og gir gnistfrie og rene kutt med nøyaktig finish, opplyser Panasonic-importør Toughtools AS i en pressemelding.

Panasonic EY45A5 båndsag

De omtaler skjærehodet på båndsagen som kompakt, med enkel tilgang til trange områder. Balanse og ergonomisk utforming skal gjøre vertikale og horisontale kutt like enkle, også ved arbeider i installerte anlegg.

Hvor kompakt eller ikke den er i forhold til konkurrerende sager av samme type er vanskelig å vurdere ut fra bilder, men den gir et bra inntrykk ift håndterbarhet og størrelse.

Båndsagen kan kjøres på tre hastigheter, alt etter materiale man jobber i:
– 1 (lav hastighet) 120 m/min
– 2 (medium) 140 m/min
– 3 (høy hastighet) 162 m/min

Herdet blad og helstøpt chassis

Bladet er herdet, og loves å være både robust, fleksibelt og stabilt. Chassiset i maskinen er helstøpt aluminium, og skal sikre at bladet roterer jevnt og holder seg på plass.

Pluss for det som ser ut som en føringsplate av fornuftig størrelse og en krok (hurra!) for å henge den fra seg. LED-lys har den også.

Og som med så mye annet fra Panasonic: Den er “Dual Voltage”, og kjører på både 14,4 og 18V batterier. Det liker vi som har litt Panasonic-utstyr fra før.

Bladet er 730x13x0,5 mm. Maks skjærekapasitet er 63,5 mm rør (utv diameter) og 56×63,5 mm firkantprofil.
Panasonic EY45A5 veier rett over fire kilo, og oppgis å greie gode 90 kutt på ett 5.0 Ah batteri i stålrør 47,8 mm med 2,5 mm veggtykkelse.

Prisen er 3650 veil eks mva for maskinen alene. I november kommer den i sett med lader og to 5 Ah batterier til veil 6750 eks mva.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)