Nyheter

En stabel nyheter fra Panasonic

Mens vi venter på Mannen kommer et ras av nyheter fra Panasonic. De har tenkt både i og utenfor boksen – og på selve boksen. Gammel 14,4-kjenning vokser til 18V, ny kombihammer, muttertrekker og støvsuger. Dessuten leveres Panasonic fra nå i Tanos T-loc Systainer kofferter.

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Ny Panasonic borskrumaskin (drill), muttertrekker, kombihammer og støvsuger. Alle Panasonic verktøy kan nå leveres i T-Lok Systainer koffert.
Hva koster det: Fra 2000 til 10 000, eks mva. Se nedenfor.
Hvor kjøpes det: Hos forhandlere som fører Panasonic.

Panasonic er ikke det merket vi hører mest til på nyhetsfronten. Men nå har den norske importøren Toughtools Norge sendt ut en pressemelding med ikke mindre enn fem nyheter på diverse områder.

Vi tar den minst støyende av de fem først: Panasonic skifter koffert-konsept. Fra nå i september skal nesten alle Panasonics modeller leveres i stablebare Tanos T-Loc Systainer kofferter.

Panasonic kommer i T-Loc Systainer

Det vil si det samme finfine koffertsystemet som blant annet Festool og Mirka leveres i. T-Loc Systainer er et svært bredt system av bokser og kofferter for talløse formål og innholdstyper, med og uten skuffer, sorteringsløsninger og bokser med eller uten innredning.

Dette er et valg Panasonic har gjort på Europa-nivå, da det er her sånne bokser er mest etterspurt.

Panasonic verktøy leveres nå i Tanos T-Loc Systainer kofferter
Panasonic verktøy leveres nå i Tanos T-Loc Systainer kofferter. (Foto: Produsenten)

Panasonic utstyr leveres i bokser i sin egen signaturfarge sort. Men for brukere som har f.eks Festool eller T-Loc Systainere med annet innhold fra før vil Panasonics bokser kunne klikkes og låses rett inn i stabelen, uansett hvilke merker som står på boksene eller hva som ligger inni.

Panasonic utstyr kommer i tre koffertstørrelser: T-Loc 2, T-Loc 3 Midi og T-Loc 4. Sistnevnte er den største.

– Vår tradisjonelle kombisett vil heretter bli levert med Systainer T-Loc 4. Det vil være mulig å kjøpe solo-maskiner med eller uten koffert. Akkurat som i dag, opplyser Panasonic-importør Toughtools Norge i pressemeldingen.

De fire andre nyhetene handler om nye maskiner. Tre av dem kan leveres i Systainer T-Loc kofferter om man ønsker det.

EY7441 vokser – blir til 18V EY7451

Panasonic EY7451
Panasonic EY7451 er en 18V versjon av 14,4V-sliteren EY7441.

En av Panasonics absolutte bestselgere gjennom tidene, 14,4-drillen EY7441 relanseres nå som 18V-maskinen EY7451.

– Den har de samme fantastiske egenskapene som har gjort 14,4V-maskinen så populær. Motstandskraft mot støv og vann, chucklås, ergonomisk form og innebygget LED-lys. I sett med 3 Ah slim power batteri er 18V-maskinen EY7451 enda mer kompakt, og dessuten kompatibel med resten av 18V sortimentet, sier importøren.

Priseksempel: 2150 eks mva ut fra forhandler for maskin, lader og to 3 ah batterier i koffert. NB: Standard koffert, ikke T-Loc Systainer.

EY75A8 muttertrekker for 14,4V og 18V

Ny, kompakt muttertrekker for 14,4V og 18V batteri.

Borskrumaskinen har også fått en ny fetter, muttertrekkeren EY75A8. Det er i utgangspunktet en 18V muttertrekker med 1/2″ firkantfeste og maksimalt moment oppgitt til 280 Nm. Momentet kan stilles ned til 140 og 120 Nm med hastighetsvelgeren.

Med lengde på 143 mm er det en kompakt og sneisen maskin. Som mange andre Panasonic-modeller er man ikke låst til 18V batterier. Muttertrekkeren kan benyttes med både 14,4V og 18V batterier.
Den leveres som solo-maskin med eller uten Systainer T-Loc, eller i sett med lader og to 3Ah eller 5Ah batterier.

Priseksempel: kr 4 850 eks mva for maskin, lader og to 5 Ah batterier i T-Loc Systainer. Kun maskin uten boks runder akkurat 2000 kroner.

EY7881 28V kombihammer

Panasonic EY7881 kombihammer
Panasonic EY7881 kombihammer. Her med støvsuger.

For de som borer i betong kommer Panasonic nå også med en ny 28,8V kombihammer. EY7881 heter den, og byr på gode 3,3 Joule i slagenergi.

Det blir en kraftig SDS Plus kombihammer med pneumatisk slag, børsteløs motor, tre hastigheter, vibrasjonsdemping og 3,4 Ah batterier. Kan brukes med eller uten tilpasset støvsuger. EY7881 tar bor opptil 28 mm i betong uten støvsuger eller opptil 18 mm om du ønsker å bruke den med støvsuger.

Leveres også som solo maskin eller i diverse sett-varianter.

Prisen er også kraftig: Fra rett over 6 000 for kun maskin uten boks, opp til rett under 10 000 for maskin, støvsuger, lader, og to 3,4 Ah batterier i T-Loc Systainer.

EY37A3B støvsuger for 14,4V og 18V

Ny Panasonic støvsuger, for 14,4 og 18V batteri.
Ny Panasonic støvsuger, for 14,4 og 18V batteri.

Når du har boret og skrudd ferdig ligger det alltids noe rask igjen på gulvet, selv om du har brukt kombihammeren med sin egen støvsuger. Nå i høst kommer Panasonic også ut med en ny batteridrevet, håndholdt støvsuger. Den bærer navnet EY37A3B, og er en krabat som suger med 45W effekt med 5 Ah batteri.

Kan brukes med kun selve støvsugerenheten, eller med medfølgende forlengerrør og gulvmunnstykke. Den leveres uten batterier, lader og koffert. Til gjengjeld kan den brukes med både 14,4V og 18V batterier.

Hva er det: Ny Panasonic borskrumaskin (drill), muttertrekker, kombihammer og støvsuger. Alle Panasonic verktøy kan nå leveres i T-Lok Systainer koffert.
Hva koster det: Se over.
Hvor kjøpes det: Hos forhandlere som fører Panasonic.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)