Nyheter

Muttertrekker med slekt i Formel 1

Dette er en Red Devil muttertrekker fra Paoli, et velkjent merke blant mekanikere og pit-folk i motorsport. Nå har Paoli fått sin første norske forhandler. Se hvem. 

Tekst: Jørn Søderholm 

Hva er det: Paoli muttertrekkere, har nylig fått norsk importør/forhandler.
Hva koster det: Fra 1 869 kroner, til veldig mye kroner.
Hvor kjøpes det: Bildiagnose.no, Sarpsborg.

– Hei. Vi er et firma som driver med diagnose- og verksted utstyr til bilbransjen og private. Vi har blitt forhandler av nytt merke muttertrekkere på luft og batteri.

– Jaha. Det så fint. Hvilket merke da?

– Paoli. Det er italiensk, og de leverer “wheel guns” til alle Formel 1-teamene.

Omtrent slik – med et par kunstneriske friheter i tekstformidlingen – forløp en dialog med Vidar Huke Larsen her på sensommeren.

Agentur på Paoli muttertrekkere

Han er ikke så lite stolt av å ha fått agenturet på de italienske muttertrekkerne fra Dino Paoli. De har produsert muttertrekkere omtrent siden Armstrong gikk på månen, og har en solid tilstedeværelse med sine verktøy innen motorsport.

Ikke bare Formel 1. Paoli forsyner også muttertrekkere – “wheel guns” på kjekt motorsportengelsk – til de fleste og de beste i Nascar, Indy Car, Super Formula, GP2 og en haug andre klasser.

– Vi har tru på dette. Paoli produkter er spennende, behagelige å jobbe med og ligger riktig i pris, sier Vidar Huke Larsen.

For auto og industri

Racing-trekkerne ligger i øvre stratosfære sånn prismessig. Men produsenten lager to parallelle rekker av sine “sivile” trekkere: Auto-serien er rimeligst, mens Industry-serien er noe dyre. Og formodentlig et hakk mere solid.

Paoli Typhoon muttertrekker på batteri.
Ikke særlig “Formel 1-aktig” fremtreden, men et solid verktøy er Paoli Typhoon muttertrekker på batteri.

– Paoli sine nærmeste konkurenter er Chicago Pneumatic og Ingersoll rand. Utenom dem er det ingen som er så spesialisert på feltet sitt som Paoli er på muttertrekkere, sier Vidar Huke Larsen.

Bildiagnose.no har tatt inn Paoli muttertrekkere i et variert utvalg på luft og batteri, i størrelsene 3/8″, 1/2″, 3/4″ og 1″. I nettbutikken er produktene deres å finne til priser fra litt under 1700 kroner for en DP1800 1/2″ på luft, opp til den rykende barske Red Devil Street Legal 2.0 på bildet øverst, til noe over 7 000 kroner. Da får du “Formel 1-lyden” med på kjøpet, og en trekker som drar med 1500 Nm.

Verdensrekord i hjulbytte

Den kan du forøvrig se litt av i denne videoen til slutt, der en Nascar hjulmann tester den på hjulbolter. Han er verdens raskeste på sitt område, og når du kommer et drøyt minutt ut i videoen får du se hvorfor. Han er så kvikk at det er et sted på grensa mellom sjukt og latterlig.

https://www.youtube.com/watch?v=ZwOjPrXntRM

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)