Nyheter

Popnagler i ekspressfart med ny Metabo 18V pistol

Ny 18V popnaglepistol fra Metabo. Med denne skal man kunne få opp farta, og operatøren slipper å vente på maskinen. 

Tekst: Jørn Søderholm
Foto: Leverandøren

En ny 18V popnaglepistol kommer nå fra Metabo. NP 18 LTX kalles den, og skal kunne få seriøs fart på naglene.

Noen driver mye med popnagling. Eller blindnagling, som det også kalles. Virkelig mye, altså. Vi andre har kanskje en popnagletang til 39,90 liggende et sted, og husker sånn cirka hvordan den brukes.

Proff montering med popnagler

Metabo NP 18 LTX. Popnaglepistol / blindnaglepistol på batteri.
Popnagler / blindnagler brukes i mye slags montering. Ny Metabo NP 18 LTX popnaglepistol / blindnaglepistol på batteri.

For de som bruker popnagler i proff montering er denslags verktøy like ønsket, elsket og relevant som Kim Il Jung i det hvite hus og kvinnegruppa Ottar på “herreklubber” i Amsterdam.

Proffene har tre alternativer:

 • Manuell popnagletang av skikkelig kvalitet
 • Popnagletang /-pistol på luft
 • Popnagletang /-pistol på strøm

Ta vindus- og fasademontører, for eksempel. Noen av dem bruker mye popnagling. Luftdrevet utstyr kan være bra i produksjon med mye nagling. Går litt kjappere og enklere fysisk enn med manuell tang.

Metabo NP 18 LTX

Det kan gjerne bli litt venting og ta litt tid, om vi skal tro omtalen Metabo gjør av sitt nye tilbud til pop-proffene: NP 18 LTX. Ved første øyekast kan den minne om en drill, men det er altså en batteridrevet popnaglepistol. Eller blindnaglepistol, som de kaller det.

[pro_ad_display_adzone id="3102"]

– Batteri blindnaglepistol for superrask nagling sammenlignet med trykkluftutstyr, sier Metabo.

– Her er ikke snakk om å vente på pistolen. Denne er raskere enn operatøren, sier en selger hos en Metabo-forhandler.

Popper raskt og effektivt

Ingen av dem særlig objektive, men det er i alle fall tydelig at farta er et vesentlig poeng ved den nye popnaglepistolen.

Det kan vi også se i denne videoen. (Spesielt når all logoeksponering, dveling og “stemningsoppbygging” er unnagjort, ca midt i videoen).

Tilbake til vindus- og fasademontørene et øyeblikk. La oss si at de skal jobbe høyt oppe i en fasade. Liften er presset til siste kvadratcentimeter plass i kurven og siste kilo i nyttelast av det ekstra vinduet.

Hva gjør de da? Det er ikke sikkert en kompressor får bli med opp i kurven. Så spørs det hvor lang luftslange man har liggende. Eller mer sannsynlig: Man bruker en manuell tang. Eller en batteridrevet pistol.

Popnaglepistol på batteri

For eksempel nye Metabo NP 18 LTX. Eller noe annet. Dette adapteret hos Verktøybutikken.no kan for eksempel brukes på en vanlig skrumaskin, som en rimeligere løsning. Hos T. Bentsen AS i Bergen finner man et par ulike batteridrevne popnaglemaskiner. Denne fra Emhart bruker 1,5 sekund pr nagle, mens en Power Rivets Z28 ikke er spesifisert i tid.

Metabo sier heller ikke noe spesifikt om hvor rask NP 18 LTX er, bare at den er rask. Og robust. Og kompakt. Og har børsteløs motor.

Metabo NP 18 LTX. Popnaglepistol / blindnaglepistol på batteri.
Metabo NP 18 LTX. Popnaglepistol / blindnaglepistol på batteri. Munnstykker i håndbeskyttelsen foran grepet.

Bra for énhåndsbetjening er den også: Munnstykkene holder naglen på plass, uansett hvordan man vrir og vender på maskinen.

Munnstykker

Et utvalg på fire munnstykker fra 2,4 til 5 mm sitter i håndbeskyttelsen foran grepet. Bakpå maskinen sitter en kopp med to funksjoner:
1. Nøkkel for å løsne og feste munnstykkene
2. Samle opp splintene etter popping

LED-belysning og beltekrok er på plass. Maskinen er fullt kompatibel med hele metabos 18V batteriutvalg. Den leveres i sett med to av de utmerkede LIHD-batteriene med store celler, i 4,0 Ah-kapasitet.

Veil-pris er ca 7 500 kroner eks mva for sett med maskin, batteri og lader i Metaloc-koffert, eller 5 500 uten batteri og lader. Og sikkert noen kroner billigere hos forhandlere.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

4 kommentarer

 1. Bruker Metabo og Hikoko samme batterier? Har mye Hikoko utstyr og skulle hatt en popnagletang.

  1. Hei Konrad. Svaret på det er nok nei, dessverre. I USA er Metabo HPT de vi kjenner som Hikoki. Men det er såvidt jeg vet ingen forbindelse i produkter, batterier eller andre systemer mellom Hikoki og “vår” Metabo. Jeg har tatt feil før, og det kan sikkert være lurt å spørre Metabo Norge for sikkerhets skyld.
   God påske!
   mvh Verktøy 24
   Jørn Søderholm

 2. Kva er prisen uten lader og batteri m/m? Eg har Metabo verktøy,lader og batteri fra før..

  1. Hei Bjarne. Metabo Norge oppgir en veil-pris på 5500 eks mva for maskinen i Metaloc-koffert, uten batteri og lader. Takk for at du leser Verktøy 24.
   mvh Jørn Søderholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)