Nyheter

Rimelige multikuttere

Proffene elsker “Feinsaga”. Her er Bosch sitt nye, rimelige alternativ.

Mange håndverkere plasserer “Feinsaga” på toppen av nyttighetsskalaen. Gjerne sammen med skrudrillen. En kar snakket til og med om et tidsskille: Før og etter “Feinsaga”.

Hvorfor anførselstegn, og hvorfor Fein?

Fordi det var Fein som fant opp verktøyet, og som i mange år hadde patent på det. Nå kalles de multikuttere, og leveres av alle de store verktøyprodusentene.

Men fortsatt har vi hørt folk kalle verktøyet for “Feinsaga”, selv om det står et annet merke på det.

Åkkesom er det et svært så nyttig verktøy. Det kan kappe, kutte, skrape og slipe, avhengig av tilbehør.

– Renovering innebærer ofte en rekke ulike oppgaver. Alt fra skjæring i laminat til å kutte i skruer eller slipe treverk. Med et fleksibelt multiverktøy kan man gjennomføre denne typen oppgaver med én og samme maskin, sier Bosch i en melding om sine nye PMF multikuttere i den prisgunstige grønne serien.

PMF kommer i tre versjoner, som alle er basert på Starlock festesystemet, som Bosch deler med originalen Fein. Det vil si at blader og tilbehør i mange tilfeller går om hverandre.

På den enkleste – 220 – holdes blader og tilbehør fast med en skrue. Brukeren får hjelp av at anlegget bladene legges mot er magnetisk, men det må fortsatt skrus manuelt.

De to storebrødrene har arvet festesystemet “AutoClic” fra de blå i samme hus, der verktøyet festes som en skibinding og frigjøres ved å trykke inn hendelen på hodet.

  • PMF 220 CE. Leveres i koffert med sekskantet pipenøkkel, et Starlock segment, et sagblad, en slipeplate, seks ark med slipepapir i fire teksturer og et firetrinns dybdeanslag. Veil pris kr 998, men den er observert hos Megaflis til 898.
  • PMF 250 CES. Samme som over, minus sekskantnøkkelen (pga AutoClic). Leveres med et eget støvsugingssystem. Veil pris 1 398.
  • PMF 350 CES. Samme som over, samt et dykksagblad for tre/metall og vibrasjonsdempende grep. Veil pris 1 798.

Reklamevideo på tysk:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)