Nyheter

Denne lampa kan fraktes i en stasjonsvogn

85 000 lumen, i over fire meters høyde. Fra et lystårn du kan pakke sammen og ta med i en stasjonsvogn. Det er siste nytt fra britiske Ritelite, som nylig har fått importør i Norge.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Ritelite K45. Mobilt lystårn 4,5 meter høyt, 85 000 lumen. Bricon Tools AS har nylig fått agentur som importør av Ritelite lysprodukter.
Hva koster det: Kr 49 000 eks mva
Hvor kjøpes det: Bricon Tools. Direkte, eller via forhandler.

English summary: Ritelite K45. A new, mobile LED light tower. Electric elevation to max 4,5 meters height. Folded down, the tower is small enough to fit into a regular station wagon car. Ritelite has mobile lighting in sizes ranging from battery working light K8 to monster-like 6x240W LED, 244 000 lumen K65 tower. Bricon Tools AS has just signed on as exclusive agent for Ritelite in Norway.

Bricon Tools AS har akkurat gjort en avtale med Ritelite, om salg og distribusjon av den britiske lysprodusentens produkter i Norge. De har en meny med flere interessante saker for norske lysbrukere på full fart inn i mørketida.

Siste nytt derfra er K45, et mobilt og sammenleggbart lystårn i den voksne klassen.

 • Elektrisk heis av lyshuet opptil maksimalt 4,5 meters høyde.
 • Seks individuelt justerbare LED lyshoder.
 • Opptil 85 000 Lumen lysstyrke, 650 Watt.
 • Fotavtrykk ut- og oppslått litt over én kvadratmeter.

Ritelite K45

Ritelite K45 går inn i en helt vanlig stasjonvogn. (Foto: Leverandøren)

I sammenslått tilstand er det i følge produsenten egen omtale ikke større enn at det går inn i en hvilken som helst stasjonsvogn, og ikke tyngre enn at én person håndterer det.

K45 finnes også i en lettere og enklere “lite” versjon. Lyshodene og styrken er den samme, mens stativet er av en annen og enklere typer.

– Ritelite har veldig gode, innovative løsninger på sine produkter. Lystårnet K45, K45 Lite og storebror K65 er produkter vi er overbevist kan være gode produkter til bygg og anlegg. K45 vil også ha mange andre brukergrupper som messer, eventselskaper, idretsstadion også andre. Og ikke minst redningsetater som politi, brann og ambulanse, sier eier og daglig leder Jon Pedersen i Bricon Tools AS.

Blålysetatene og jernbanen vil etter hans mening ha stor nytte av også de mindre produktene. Men la oss først ta en titt på Selveste Kongen i Ritelite-sortimentet.

Ritelite K65

Ritelite K65. Lyser opp over 4000 kvm. Eller 244 000 Lumen, om du vil.. (Foto: Leverandøren)
Ritelite K65 brettet sammen for transport.

K65 heter den. Sjekk hva den har å by på:

 • 6,5 meter høy mast i fire seksjoner
 • Fire eller seks LED lyshuer, á 200 Watt.
 • Drar 1200 Watt på full pupp, og kan fóres av en énfas 230V 10A el-kurs.
 • 20 Lux på 4096 kvm areal i 360 graders sektor.
 • 240 000 (!) Lumen, oppgir importøren.
 • Flyttes sammenslått på innebygget tralle med hjul.
 • Priser rundt 72 000 – 83 000.

I den andre enden av skalaen finner vi minstemann K8, en vanntett og noenlunde håndholdt arbeidslykt som skal tåle et bredt spekter av juling og mishandling. Leveres standard med 10-30V DC lader for bruk stående på noe eller skrudd på en vegg.

For eksempel baki bilen. Prisen på den oppgis til 6900 eks mva.

– Få gjerne med at vi gjerne gir priser på forespørsel, sier Jon Pedersen i Bricon Tools AS.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)