Nyheter

Rolls Royce skrallenøkkel

Er dette årets feteste giveaway? En Rolls Royce blant skrallenøkler. Bokstavelig talt.

For en stund siden var jeg på “Fjellsprengern“, en konferanse for folk som for det meste lager hull i fjell.

De gutta (og jentene) har barske verktøy til rådighet. Det er bare veldig få som får se dem i aksjon. Men det er en annen sak.

På sånne konferanser er det fast innslag med utstilling av diverse leverandører som vil selge utstyr til gutta og jentene som lager hull i fjell. Det er nemlig mye penger i sving i den bransjen, og det kjøpes og brukes MYE utstyr.

To Geir-er fra IDG Tools

Der traff jeg to trivelige karer fra IDG Tools AS: Geir H. Dahle og Geir Wanderås. Jeg vet ikke om det er et krav å hete Geir for å jobbe i IDG Tools. Jeg tror ikke det.

Sjefen prater mer en salgssjefen

Geir Dahle er sjefen sjøl på bruket, mens Wanderås er salgssjef. Dette var ett av få tilfeller jeg har vært borti der sjefen prater mer og høyere enn selgeren.

IDG Tools container
Ferdig innredet verktøy-/verkstedcontainer.

Fjellsprengere og andre i anleggsbransjen er glad i IDG Tools. Ikke minst fordi de (IDG Tools, altså) lager komplette verktøycontainere.

Fiks ferdig mobilt verksted, ferdig innredet og med det man vil ha av innhold. Nøyaktig som man vil ha det. Så populære er de containerne at IDG Tools har levert dem helt til Midtøsten.

Lunsj og utstilling

Jeg spiste lunsj sammen med de to karene. Lunsjen på “Fjellsprengern” er like sørgelig dårlig som den er tradisjonstung.

Norsk forening for fjellsprengningsteknikk har arrangert den konferansen hvert år på samme måte, til samme tid og på samme sted siden en gang på 60-tallet! Flere deltakere i salen – det er oppunder 1 000 deltakere der – hadde visst vært med på alle konferansene. Radisson-hotellet i Oslo sentrum er et av de dårligste stedene man kan ha en sånn konferanse, i alle fall for utstillerne.

De har virkelig møkkaforhold for å treffe og kommunisere med konferansedeltakerne. Ikke at jeg vet så mye om det. Jeg har aldri har vært på en konferanse som noe annet enn journalist. Men selv jeg ser at det må være dårlige forhold der.

Men det var lunsjen, ja. Maten var ikke mye å skryte av, men ble likevel veldig trivelig med de to verktøykarene.

Til Rolls Royce

“Vi har levert skrallenøkler til Rolls Royce”, påsto Geir sjef.

“Ja, særlig…”.

Han er sunnmøring. Du vet hvordan det er med sunnmøringer…?

“Jojo, det er helt sant. Bare kom innom standen og se etter lunsjen”.

Man gjør som man lover. I en pause etter det mest interessante foredraget hele den dagen tok jeg turen bortom hjørnet IDG Tools måtte ta til takke med.

Ganske stor skrallenøkkel

Geir Wanderås (t.v.) og Geir H. Dahle i IDG Tools.
Geir Wanderås (t.v.) og Geir H. Dahle i IDG Tools.

Og jaggu: På disken ligger en ganske stor – 32 mm – skrallenøkkel og blinker. Med en vaskeekte, gravert Rolls Royce logo på.

Og den vanlige IDG-logoen på motsatt side. Ekte saker, dette.

– Det var noe den svenske IDG-avdelingen leverte til et svensk selskap i Rolls Royce-konsernet. De skulle ha det til å dele ut som gaver til sine kunder, forteller Geir sjef.

Bare så det er sagt: Fastnøkler fra IDG Tools er skikkelige greier. Ikke helt Snap On, men jaggu ikke langt unna. (Ikke sponset påstand). Billig er det ikke. Men det er såpass kvalitet over det at de leverer mye til anleggsbransjen.

Ekstra schwung

Men det er liksom litt ekstra schwung over en nøkkel det står Rolls Royce på. Man skulle hatt en sånn på verktøyvogna i garasjen.

I tilfelle noen som leser dette skulle få få en idé om å få laget en skrallenøkkel – eller annet verktøy – med egen logo på:

– Svenske Rolls Royce bestilte 500 stykker. Såpass mange må det være for at det skal funke med produksjon med logo på, sier Geir.

500 skrallenøkler? Pluss en slant ekstra pr nøkkel for gravering? Muligens minus en rabatt for at man kjøper så mange?

Det trenger ikke bli så himla dyrt det, med tanke på anseelsen du vil høste fra kunder å forbindelser ved å dele ut et stykke kvalitetsverktøy med logoen din på.

Tenk litt på det, du. Men glem å få det til før jul.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)