Nyheter

Første høytrykkspyler på batteri

Nå kan det vaskes fullstendig trådløst. Ryobi kommer ut med en batteridrevet 36V høytrykkspyler. 120 bar og 320 liter i timen. Sammenleggbar 20 liters vanntank følger med.

Trenger å vaske noe med høytrykkspyler, men mangler strøm. Det har til nå vært forbeholdt de med tilgang på proffe, motordrevne høytrykkspylere. Nå blir det tilgjengelig for hvem som helst.

Ryobi kommer nemlig nå i vår ut med en batteridrevet høytrykkspyler. De hevder det er den første batteridrevne maskinen av denne typen på markedet.

Spylemaskiner

Ja, jeg vet at det finnes diverse batteridrevne spylemaskiner med vanntank på markedet. Til og med Kärcher har spylemaskinen OC3. Men ingen høytrykkspyler. På forbrukermarkedet er denne nok første høytrykkspyler, men jeg lister inn et forbehold om at det kanskje finnes noen batteridreven høytrykksvasker på proffmarkedet?

Jeg vet ikke om noen, men tar gjerne imot tips om du vet.

Uansett vil nok Ryobi RPW36120HI rykke inn på ønskelista hos mange gjør-det-selv-ere, familievaktmestere, sportsklubber, hestefolk, båtfolk, idrettsfolk, bilfolk, hyttefolk, campingfolk, hagefolk og antakelig en lengre rekke -folk enn jeg greier å forestille meg.

36V batteriplattform

Det tar jeg ingen som helst forbehold om. Jeg har selv vært i opptil flere av -folk-rollene og skulle ønsket jeg hadde tilgang på en sånn maskin.

Det skulle ikke forundre meg om den blir å finne hos en del håndverkere og andre proffer også. En høytrykkspyler som kan brukes uavhengig av både vann- og strømtilkobling – og som ikke koster skjorta – skal man ikke kimse av.

Ryobi 36V batteri og lader
Ryobi 36V batteri og lader

RPW36120HI er basert på Ryobis 36V batteriplattform, for litt mer krevende maskiner til f.eks hagearbeid og snøfresing (!). Spesifikasjoner:

  • 120 bar trykk
  • 320 l/t vannmengde
  • 70 db støynivå

120 bar og 320 liter er ikke til å blåse gelcoaten av båten med, men det er da noe.  Her er for øvrig pressemeldingen.

Ryobi RPW36120HI høytrykkspyler

Ryobi RPW36120HI høytrykkspyler
Alt utstyret pakkes på maskinen.

Sammenbuntet og nedpakket blir det en forbilledlig kompakt og sneisen liten boks som greit går inn i bilen. En stålramme skal gi stabilitet og holdbarhet, mens et teleskopisk håndtak i aluminium skal gi transporthjelp á lá trillekoffert. Alt utstyr som slange, pistolgrep og lanse oppbevares på maskinen.

Ryobi RPW36120HI leveres med en dyse diverse varianter av spredning og såpeblanding. Batterirommet er sikret med en dobbel lukkemekanisme, og maskinen sies å være beskyttet mot vannlekkasje.

Veil-pris ligger på rett under 4000 kroner, inkl mva. Det er for kun maskin, uten lader og batterier.

Ryobi RPW36120HI batteridrevet 36V høytrykkspyler
Ryobi RPW36120HI batteridrevet 36V høytrykkspyler. 20 liters vannbeholder følger med.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)