Nyheter

Sammenleggbart platebord på vei fra Festool

Tungvint å håndtere store plater, sa du? Nå er Festool på vei med et sammenleggbart bord på hjul. Skal gi enkel håndtering og saging av plater over seks kvadrameter store.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Festool STM 1800, sammenleggbart sag- og arbeidsbord for plater.
Hva koster det: Pris i Norge p.t. ikke kjent.
Hvor kjøpes det: Hos Motek AS – etter hvert – kanskje

English summary: Handling large sheet goods can be cumbersome for one person alone. Festool is launching what seems to be a great tool. STM 1800. A foldable, mobile work bench for handling and breaking down large sheet goods. The table kan even help in picking the sheet up from the floor.

Å manøvrere og håndtere store plater for kutting kan være litt som å prøve å drive en regjering med Fremskrittspartiet og Venstre i samme rom: En vanskelig jobb, alt for mye for én person å holde på med. Og før eller siden går det til helvete.

For oss med armer og bein i normal lengde og antall blir det fort noen C-momenter når vi skal bakse med plater. Være seg kryssfiner, spon, gips eller OSB. Om vi ikke har et par ekstra hender å hjelpe oss med, da.

Festool STM 1800

Festool STM 1800. Arbeidsbord for deling av plater.

Nå er Festool i ferd med å komme ut med en nyhet som ser ut til å kunne være til stor hjelp. Plate- og arbeidsbordet Festool STM 1800.

Det teases og lirkes ut på markedet med litt video på Youtube og noen bilder her og der. Ingen offisiell lansering med pressemelding eller noe sånt.

STM er et mobilt arbeidsbord spesielt designet for håndtering og oppdeling av plater. Helt opptil over seks kvadratmeter, faktisk. Eller 3100×2150 mm. Ikke bare kan plata ligge støtt oppå bordet for oppdeling.

Plukker plata opp fra gulvet

Bordet kan også legges på siden, “ta imot” plata stående inn mot en vegg og reises opp på hjula igjen. Deretter er det bare finne fram skinne og sag, og sette i gang med deling.

Festool STM 1800 er særskilt designet for bruk med styreskinne og dykk- eller sirkelsag. Den er sammenleggbar for transport og lagring, og har svingbare hjul på alle fire bein. Bordet består av et “grunnbord” med seks utriggere som i ulike oppsett kan ta imot større plater. Både grunnbord og utriggere er er greit utstyr med treblokker til støtte. Disse skal etter sigende enkelt kunne skiftes etter et antall møter med sagbladet.

Ta en titt på videoen under for nærmere detaljer.

Pris? Vet ikke. Importør Motek AS har ikke sagt et ord om Festool STM 1800. Ei heller ligger det i nettbutikken der med pris. Fra Festool i Storbritannia antydes en pris der som tilsvarer rundt 12 000 kroner eks mva.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)