Nyheter

Fra tømring til netthandel

Han kunne levd godt av tømrerbedriften sin. Men den store interessen for verktøy drev ham til et helt annet marked. Nå går Kristian Youngblom «all in» med salg av verktøy i Hammerslaget AS.

//sponset innlegg//

SVELVIK: – Det har vært hardere og mer jobb. Men også mer spennende.

Det sier Kristian Youngblom, mannen bak Hammerslaget AS. Jeg møtte ham i Svelvik utenfor Drammen i begynnelsen av februar

Amerikanske produkter

Hammerslaget AS er en ung bedrift, som leverer et stadig voksende utvalg verktøy. Det aller mest av vareutvalget er amerikanske produkter. Kristian er selv halvt amerikansk.

På ferietur i USA ble han vandrende timevis og hyllelangs i noen av de største varehusenes verktøyavdelinger. Her kjøpte han en god del verktøy med seg hjem, som han solgte videre hjemme i Norge. Deriblant en god bunt av Swanson Speedsquare, en tilsynelatende svært enkel vinkel, men med et utall bruksmuligheter. Det er et verktøy Kristian kjente fra sin amerikanske fars verktøysamling, men som da var ukjent her til lands.

– Speedsquare har en 80 år lang historie i USA. Jeg visste at den ikke var å få kjøpt i Norge. Siden jeg selv hadde behov for den, så la jeg inn min første bestilling. De gikk unna, sier han. (Fortsetter under videoen)

Startet Hammerslaget i pappaperm

Under pappapermisjon for et par år siden utforsket han mulighetene til å starte med verktøysalg i Norge. I løpet av noen måneder hadde han høsten 2015 etablert selskapet og åpnet en nettbutikk. Siden har det gått jevnt og trutt oppover. Alt overskudd går inn i bedriften, i form av utvidet sortiment og varelager.

Youngblom er tømrer av fag og utdannelse. Han har drevet sin egen tømrervirksomhet i Drammen Tømrerbedrift AS. Der er prosjekter avsluttet og kunder overført til en kollega for nå.

Sleggegaranti på 10 000 kroner

– Å starte med verktøysalg i et ellers relativt fullt og etablert marked er ikke det letteste i verden. Men hvis man får tak i produkter som er bedre enn konkurrentene eller kan bringe noe nytt på markedet, så er det fortsatt håp. Ta sleggene, for eksempel. De er i verdensklasse. De er de klart mest behagelige å slå med, og skaftet knekker aldri. Skulle det knekke ved vanlig bruk, garanterer vi at kunden får 10 000 kr rett i lomma. Det sier litt om hvor trygg jeg er på sleggene, sier Kristian Youngblom.

Kristian viste meg noen svært så interessante råopptak fra en test av slegger gjort i fjor, som forhåpentligvis blir en ferdig redigert video frem mot sommeren. Nå nylig lanserte Hammerslaget en fornyet nettside og nettbutikk.

Speedsquare og volum

SpeedSquare er fortsatt det største volumproduktet i butikken, skjønt de store kjedene “over there” vil nok humre over å kalle tallene volum.

– Norge er på størrelsen med en liten småby i USA, så for dem utgjør det ikke mye. Men vi trenger jo verktøy vi også. Det er tydelig at etterspørselen er tilstede når folk vet at produktet finnes, sier han.

Nå for tiden – når han ikke jobber med netthandel – reiser han rundt og selger fra bilen. Ser du Hammerslaget-bilen, så har Kristian Youngblom en smart vinkel, en uknekkelig slegge og en hel del andre varer han vil vise deg.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

2 kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)