NyheterTest og vurdering

Skrutrekker med hjelpemotor

Panasonic har akkurat lansert sin minste batteriskrutrekker. Den er en hendig liten håndfull. EY7412 har en innebygget motor som avlaster på “transportetappene”.

Hva er det: Panasonic EY7412, kombinert manuell og batteridrevet skrutrekker

Hva koster det: Veil kr 525 eks mva, inkl ladekabel og sett med fem bits.

Hvor kjøpes det: Hos forhandlere som fører Panasonic

English summary: Panasonic EY7412. A modest, light and compact combined manual and powered screwdriver. Launched in Norway just now. A really handy little tool, placing itself between manual screwdrivers and “normal” powered screwdriverdrills. Loads of torque, high speed and replacable battery? Nope. What you see is what you get. 

Batteridrevne skrutrekkere kjenner vi et utall utgaver. Som oftest i en eller annen variant av borskrumaskin med pistolgrep. Ingen av dem har kunnet sende de gode, gammeldagse manuelle skrutrekkerne inn på lageret for godt.

Panasonic EY7412

Nå har Panasonic kommet med en ny batteridreven skrutrekker som plasserer seg mellom de kjente batteridrevne og håndskrutrekkerne. EY7412 heter den.

Bitssettet som følger med i esken. Vi skulle gjerne sett en oppbevaring for et par bits på skaftet på Panasonic EY7412.
Panasonic EY7412 er ikke spesielt mye større enn en håndskrutrekker.

Den består av et skrutrekkerskaft med HEX-feste for utskiftbare bits. Til forskjell fra andre skrutrekkerskaft for utskiftbare bits har denne en innebygget motor og to knapper: Inn og ut.

Størrelse og vekt er som et litt forvoksent vanlig skrutrekkerskaft. 165 gram “tung” og snaut 13 cm lang.

Den innebygde motoren med tilhørende batteri gir en hjelpende hånd med transportskruingen fra entring til teiting eller fra skruen er løsnet til den er ute av hullet. Spesifikasjonene er ikke egnet til bakoversveis verken på Vin Diesel eller Donald Trump.

Eller hva synes du om tekniske data som dette…?

  • Spenning 3,7V.
  • Turtall 230 o/min ubelastet.
  • Maks moment 1 Nm (8 Nm ved manuell tiltrekking).
  • Batterikapasitet 850 mAh
  • Lading USB Micro
  • Ladetid 25-35 min (hhv 2A og 1A USB-port)

Lades med USB Micro

Panasonic EY7412. USB Micro ladeinngang. Kabel følger med.
Panasonic EY7412 kan lades fra en hvilken som helst USB-port.

– EY7412 er perfekt for alle som driver med service i en eller annen form. fra proffe håndverkere til hjemmefikseren. Det innebygde batteriet lades enkelt fra et USB-uttak i bilen, fra en PC eller andre redskaper med USB-port. EY7412 er svært kompakt og lett. Motordrevet og manuell tiltrekking i ett hendig verktøy, sier Panasonic-importør Toughtools AS i en pressemelding.

Kapasitet i bruk er oppgitt til rundt 540 M6x10 skruer uten skive.

Verktøy 24 mener

Dette er et overraskende hendig og nyttig redskap. Så lenge man har den for hånden, vel å merke. Med den beskjedne størrelsen er det enkelt å ha den i nærheten. Den ligger godt i hånda, og det er lett å få et godt grep rundt skaftet når skruene skal strammes til eller løsnes for hånd.

Den er ikke større enn at den kan få fast tilhold i en lomme i arbeidsbuksa, i bilen eller kan hende i en kjøkkenskuff for hjemmebruk. Hos oss har den passert et nådeløst kritisk blikk hos husets interiøransvarlige, blitt akseptert som superhendig og får lov til å bo inne sammen med noen få enkle håndverktøy. Det har aldri skjedd med et batteridrevet verktøy tidligere.

Redskapsfestet

HEX sekskant redskapsfeste med låsering på Panasonic EY7412.
Bits følger med i settet. Vi skulle gjerne sett en oppbevaring for et par bits på skaftet på Panasonic EY7412.

Sekskantfestet har en låsering som alle andre skrumaskiner med slikt feste, og den kan bruke alt av bits og bitsholdere som kan brukes i større maskiner. Med i esken følger et sett med fem bits, der fire av dem er langbits. Ett flatt, resten diverse stjernevarianter. Så blir det opp til brukeren å ha riktige bits i nærheten. Justerbart moment? Nope, finnes ikke. Her må momentkontrollen sitte i håndleddet som gjør tiltrekkingen manuelt.

Det er kun én ting vi savner på denne: En form for holder eller oppbevaring av bits på selve maskinen. En ting er å ha maskinen/skaftet i nærheten, men du må også ha bits tilgjengelig om du skal ha nytte av den.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)