Nyheter

Skyter gipsplater på stålstender med dykkert

Gipsplater skytes fast i stålstender med dykkert. Nytt system fra Essve og Norgips. Gjør det mulig å bygge sterkere og tynnere gipsvegg i høyere tempo.

Hva er det: Nail It Indoor. System med Ultraboard gipsplater, ståldykkert og dykkertpistol.
Hva koster det: Tja, si det..? Pistol og dykkert koster penger. Ultraboard koster mer enn standard gips. Men arbeidstid koster mest penger.
Hvor kjøpes det: Ultraboard leveres av Norgips, dykkert og pistol leveres av Essve.

English summary: Nail It Indoor is a new system for building indoor walls with plasterboard on steel profile studs. Developed by fastener specialist Essve in cooperation with plaster specialist Norgips. Plasterboards are fastened to the studs with a special nail gun. Saves plenty time, compared with the standard screw fastening.

Gips på stålstender er en vanlig byggemetode på større prosjekter. Her er vi inne på et arbeidsområde der ting skal skje fort og nøyaktig. Produktivitet er (nesten) like viktig som HMS.

Gipsautomater er fine saker, og sparer mye tid på skruing av platene. Men fortsatt går det tid med til at hver eneste skrue skal skrus inn. Tenk om man kunne skyte det fast med pistol i stedet…?

Nail It Indoor

Gratulerer, mine damer og herrer. Det er nå mulig. Takket være Norgips og Essve. De har i et utmerket samarbeid laget et system der man kan skyte Ultraboard gipsplater fast i stålstendere med ståldykkert og en kraftig dykkertpistol.

Systemet har fått navnet «Nail It Indoor».

Essve Nail It Indoor. Fester gips på stålstender med dykkert. (Foto: Leverandøren)
Essve ståldykkert til Nail It Indoor. (Foto: Leverandøren)

– Det viser seg at det er mye tid å spare ved å montere vegger med spikerpistol i stedet for å skru. En tidsstudie gjennomført av en ekstern samarbeidspartner viser hvor mye man sparer ved montering av forskjellige typer vegger, opplyser Norgips.

Norgips står bak gipsplaten Ultraboard, som omtales som en spesielt robust gipsplate. Den er etter sigende stadig mer populær, spesielt på prosjekter der innervegg bygges med gips på stålstender.

– Mer robuste vegger som også er skruefaste. Nail It-systemet med verktøy og spiker fra Essve sørger for kvalitet og effektivitet i monteringsarbeidet, skriver Norgips.

Dykkert erstatter skruer

– Nail It Indoor er et unikt patentert system som erstatter tradisjonelle skrur med dykkertspiker og gir den mest effektive og ergonomiske montasjen av Ultraboard.

Slik beskriver Essve systemet i denne artikkelen. Og en pressemelding. Skruer og standard gipsplater er byttet ut med dykkertspiker og en sterkere gipsplate. Det sparer mye tid på montering og i etterarbeid.

Essve Nail It Indoor. Fester gips på stålstender med dykkert. (Foto: Leverandøren)
Stålprofiler festes med dykkert. Essve Nail It Indoor. (Foto: Leverandøren)
Essve Nail It Indoor. Fester gips på stålstender med dykkert. (Foto: Leverandøren)
Bondfiller skjøteprofil. Skjøter gipsplater utenom stender, og uten behov for skjøteremse. (Foto: Norgips)

– Ultraboard kan nå skjøtes uavhengig av stenderens plassering ved hjelp av Bondfiller skjøteprofil og spikres med Essve dykkertpistol. Platen festes i unike stendere og skinner med doble flenser. Ståldykkerten er tilpasset for montering av Ultraboard, opplyser Essve.

Pistolen med den herdede ståldykkerten kan også anvendes til montasje av lister, lekter i underlag som Ultraboard, betong og tegl. Her fremholdes det også at Nail It Indoor-systemet også gjør montasjen enklere og mer ergonomisk for den som gjør jobben.

Sparer penger på store prosjekter

– Rask montasje gir økt effektivitet og gir store innsparinger per dag og ved større prosjekter, sier Essve.

Ultraboard finnes som 13 og 15 mm. Den gir i følge produsentens omtale en sterk og robust veggkonstruksjon med skruefast underlag.

– Brukt sammen med stålstendere, skinner og sparkel fra Norgips gir Ultraboard den tøffeste og mest robuste veggkonstruksjon med klassifisert brann- og lydkrav. Ultraboard kan brukes som underlagsplate bak andre bygningsplater eller i en ettlags konstruksjon, sier Norgips.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Related Articles

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Back to top button