Nyheter

Nå er Milwaukee tick-ene klare

Nå er Milwaukees tick-er klare. Sporer alle slags gjenstander med Bluetooth. Men den rekker jo bare 30 meter..? Se hvorfor dette systemet i praksis har mye større rekkevidde enn grensen for Bluetooth.

Det var i slutten av januar at jeg første gang skrev om Milwaukees “tick”-system. Det består av en liten plastbrikke med et batteri og en chip inni. Brikken monteres på en hvilken som helst gjenstand du vil ha kontroll på, melder den inn i One Key appen. Og vips, så er den sporbar gjennom appen.

Mer om bruken av den litt lenger ned.

Leting på byggeplass

Dette er til lesere som har sitt daglige arbeid på store og små byggeplasser: Når brukte du sist tid på å lete opp verktøy eller utstyr du manglet til en eller annen oppgave? La oss si at sånne ting hender et par-tre ganger i uka, og at det hender med de fleste folka på prosjektet der du jobber. Ta den tida du brukte på å lete, gang det opp med antall personer som jobber på prosjektet og gang det tallet med to.

Er du med? Du skjønner hvor jeg vil, ikke sant?

Noen minutter her og en halvtime der, ganget opp på den måten, det blir mye bortkastet tid og penger. Det er også vinklingen på pressemeldingen der Milwaukee nå Norge-lanserer tick-ene jeg skrev om tidlig i vinter.

Bortkastet tid = bortkastede penger

– Multipliserer vi dette med lengden til et stort prosjekt, kan det medføre ekstrautgifter på flere hundre tusen kroner i bortkastet arbeid og forårsake store overskridelser i prosjektplanen, sier Thomas Møller. Han er produktsjef hos Milwaukee Powertools.

Systemet tick-ene inngår i består av tre deler:
1. One Key app til mobiltelefoner. Bindeledd i systemet.
2. One Key-utstyrte Milwaukee maskiner. Kan kommunisere direkte med appen, for sporing og innstilling.
3. Tick-ene. Brikker til å montere på hva som helst, og som kan spores i One Key appen.

– Målet med One Key er å gjøre det enklere å håndtere verktøy og eliminere kostbare eller tungvinte metoder som brukes i dag. Muligheten til raskt å finne ut hvor et verktøy befinner seg, kan spare tid og penger hvis et verktøy stopper opp eller trengs på kort varsel. Ved å utnytte den samme integrerte sporingsteknologien som finnes på verktøy med One Key, tilbyr vi brukerne en måte å spore opp verktøy på ganske enkelt ved å bruke Tick, sier Møller.

Monteres enkelt

Plastbrikken Tick er liten, lett og har en flat bakside. Den kan festes til de fleste overflater med lim, skruer, popnagler, strips eller henge på en nøkkelring. Den skal være fullt mulig å montere temmelig skjult. Hver eneste tick har et serienummer inngravert, slik at brukerne enkelt kan identifisere og bruke flere tick-er til ulike gjenstander.

Når gjenstanden er påmontert tick-en, som så er registrert inn i systemet gjennom One Key appen, så er gjenstanden sporbar gjennom One Key-systemet.

Verktøyet og posisjonen spores med One Key-appen når sporingsenheten kommer innenfor en radius av 30 m fra en telefon med appen installert.

Jaha. 30 meter, du. Det var svære greier. Da må man altså være innenfor 30 meter fra verktøyet eller maskinen vi mangler, om vi skal ha noen nytte av systemet…?

Appene kommuniserer

Nei, det er litt bedre enn som så. Hvis det er flere enn bare du som bruker systemet på det aktuelle prosjektet eller bygget.

– Posisjonsoppdateringene blir overført via alle One Key-apper som befinner seg innen rekkevidde, uavhengig av om appen er åpen eller ikke, sier Milwaukee i pressemeldingen.

Du jobber i f.eks andre etasje i et stort rehab-prosjekt. Du trenger en boltepistol, som du vet at du så i går. I mellomtiden har en kollega brukt den. Men var det i første etasje? Eller tiende? Sjekk One Key appen, så vil du se hvor den tick-merkede boltepistolen sist ble sett av en hvilken som helst mobil med appen installert. Det er altså ikke bare din mobil som Bluetooth-sporer de merkede gjenstandene. Alle mobiler i nærheten kommuniserer seg imellom med oppdateringer om hvor ting befinner seg.

Milwaukee One Key Tick

Den vann- og støvtette kapselen beskytter de innvendige delene mot vær og vind, og UV-bestandig plast sørger for at tick-en ikke blir skjør når den blir utsatt for sollys. I tillegg tåler det solide plastchassiset omfattende vibrasjoner og støt, og tilbyr fremragende sporingskapasitet.

– Til og med når det er festet til for eksempel en generator, understreker Milwaukee Powertools.

Jeg har store forhåpninger om at en eske med sånne ticks er på vei til Verktøy 24. Kommer tilbake med noen praktiske erfaringer så snart som mulig.

En promovideo til slutt:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)