Nyheter

Smart tang strammer og klipper strips

Ny tang løser et lite men velkjent I-landsproblem ved montering av mye strips. Enkel stramming og kutting – uten den forbaskede skarpe kanten.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Stripstang med skrå avbiter
Hva koster det: ?
Hvor kjøpes det: Hos Würth

Strips er suverene til bunting eller klamring av kabel ledninger, feste kalesjer, montere startnumre og et antall monteringsformål og nødreparasjoner som sikkert nærmer seg befolkningen i Kina.

Og et antall materialer, størrelser, kvalitets- og prisklasser som nærmer seg antall sykler i Beijing.

Skarp kant etter stumpen

Det er bare én ting jeg aldri har fått bukt med: Den forbaskede tappen som blir stikkende ut når man har kappet stumpen etter stramming. Spesielt når man håndstrammer stripsen og kapper stubben med avbiter eller Leatherman. Og det gjør man jo. Da blir det stående igjen en liten skarp kant bare venter på raspe borti et eller annet som kan ta skade eller gjøre vondt.

Man kan jo kappe med kniv, eller frisere vekk den skarpe kanten med kniv. Sistnevnte gjør man gjerne etter at et eller annet har kommet borti kanten og gjort vondt eller blitt ødelagt, har jeg lært.

Elektrikere og andre som bruker mye strips har sikkert smartere løsninger på dette. Kommentér gjerne med forslag nederst.

Smart avbiter for strips

Nå har Würth kommet med en ordentlig liten smarting som gir en enkel og effektiv løsning på I-landsproblemet med manuell stramming og klipping av plaststrips: En egen tang, helt spesifikt for dette.

Produktsjef Roar S. Johansen i Würth med skråavbiter for strips
Produktsjef Roar S. Johansen i Würth. (Foto: Leverandøren)

Nærmere bestemt en skråavbiter med to funksjoner i kjeften. Den ene har utsparing og ribber for gripe stripsen eller kabelbåndet – uten å klippe det av.

Den andre delen har ikke fas, og brukes til å klippe av stripsenden. Helt inntil låsen. Uten skarpe kanter i avslutningen

– Dermed kan man gripe enden og stramme til uten at tanga klipper stripset, forteller produktsjef Roar S. Johansen i Würth i en pressemelding.

Og det er også alt de sier i den.

Oppdatering: Etter publisering har en leser gjort oppmerksom på at Bacho har hatt noe slikt i årevis allerede. Jeg har ikke selv vært borti det, men på nettet finner man to stripsverktøy fra Bacho. Begge ser ut til å være nokså annerledes enn denne i funksjonsmåte.

Her er en video av Würth-tanga til slutt:

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)