NyheterReportasje

Snekkerivarsen startet egen bedrift – inspirert av Instagram

Snekkerivarsen ble Byggmester Ivarsen AS. Den voksende Instagram-kontoen inspirerte Øystein Ivarsen til å følge guttedrømmen: Starte eget firma. Nå er han glad han tok sjansen, og hoppet i det.
– Instagram har gitt et bra sosialt nettverk. Det gir jobb til firmaet og rekruttering til faget, sier han.

Kortversjon: Instagram har blitt en stadig mer populær plattform blant norske håndverkere og tømrere på tvers av landet. En av dem som har fått en stor følgerskare er Øystein Ivarsen, under navnet Snekkerivarsen.

English summary: Instagram has become an increasingly popular platform among norwegeian carpenters and craftspeople. One on those with a large base of followers is Øystein Ivarsen, with the account Snekkerivarsen. The success on Instagram inspired Ivarsen to establish his own company.

BERGEN: – Hvorfor? Fordi jeg synes det er givende å dele fra min hverdag. Og så er det et veldig bra sosialt nettverk på IG. Det beste med Instagram er alle de nye bekjentskapene jeg har fått. Jeg har selv fått lære mye innen faget, og jeg har forhåpentlig lært vekk noe til andre. Det har også generert en god del jobb til firmaet. Det er et stort pluss ?.

Det sier Øystein Ivarsen til Verktøy 24, i en meldingstråd på Instagram.

Snekkerivarsen på Instagram

På Instagram er han kjent som Snekkerivarsen. Under det samme navnet er han i ferd med å bygge opp sitt nye firma i hjembyen Bergen. Den voksende Instagramkontoen var med på å motivere Ivarsen til å starte eget byggefirma – en guttedrøm fra barndommen.

Selve Insta-kontoen har Øystein Ivarsen hatt i årevis, men det var først da han begynte å rendyrke den til en tømrerkonto omkring 2020 at følgerskaren begynte å vokse.

Instagram har for en god del norske håndverkere og tømrere blitt et sosialt nettverk hvor man daglig deler glimt fra arbeidshverdagen, og gir følgerne ulike tips og triks innen byggefaget. Byggmesteren fra Bjørnafjorden utenfor Bergen er én av dem som bruker plattformen til å spre inspirasjon og glede for faget han brenner for.

I tillegg til å dele innblikk fra jobbhverdagen, bruker han også kanalen sin til å anbefale produkter, verktøy og materialer han anvender i sitt daglig arbeid.

Øystein Ivarsen - Snekkerivarsen
Snekkerivarsen har i løpet av det siste året startet eget byggefirma og blitt ambassadør for Dana Lim Norge.

En av samarbeidspartnerne er Dana Lim, en stor produsent innen lim, sparkel og fugemasse. Dana Lim er så fornøyd med dette samarbeidet at de forteller om det i en egen pressemelding. Ivarsen har også ambassadør-samarbeid med Helly Hansen, Norgips, og Pica marker.

Startet eget byggefirma

I takt med en voksende Instagramkonto, ble Ivarsen motivert til å starte for seg selv. 31. mai 2021 ble firmaet Byggmester Ivarsen AS opprettet. Det skjedde med skrekkblandet fryd.

– De fleste som brenner for faget har en guttedrøm om å være sin egen sjef, hvor du styrer din egen hverdag. Det gir en følelse av å skape noe, og du sitter igjen med noe du er stolt av. Det er det beste med yrket, forteller Ivarsen.

Om det var skummelt? Ja, det kan du stole på! Det tok et halvt år før Ivarsen selv var overbevist om at det var en god idé å begynne for seg selv.

– Det er mye å sette seg inn i når du skal drive et firma for deg selv, sier han.

I skrivende stund har Snekkerivarsen tett på 8400 følgere, og det tallet vokser stadig. For Ivarsen er det viktig å spre glede og motivasjon innenfor faget, spesielt for den yngre generasjonen. Han mener håndverkerbransjen er et sikkert og trygt karrierevalg.

– Det er mangel på håndverkere. Det sosiale nettverket på Instagram har bidratt til å gi mer status til yrket, særlig blant den yngre generasjonen. Det er gøy å kunne vise alle fordelene med dette yrket, og at det er en trygg og sikker vei å gå. Det er også et veldig godt miljø på Instagram, hvor vi støtter hverandre og gir tips, sier han.

Fra svennebrev til byggmester

I tillegg til å dele glimt fra hverdagen på Instagram, bruker Ivarsen kanalen sin til å teste verktøy, produkter og materialer han bruker daglig.

Ivarsen begynte med svennebrev i tømrerfaget, og har bygget på kompetansen med mesterbrev og Teknisk Fagskole. Nå er han byggmester, og kan med en solid utdannelse og lang erfaring ta på seg varierte arbeidsoppgaver.

Som mange andre håndverkere er Ivarsen opptatt av å jobbe med utstyr av god kvalitet. Det kravet tok han med seg inn i samarbeidet med Dana Lim, der han er s.k. “ambassadør”.

– Jeg er opptatt av å kvalitetssikre alle samarbeid jeg går inn i. Dana Lim har et bredt sortiment av lim, sparkel og fugeprodukter av høy kvalitet med ulike egenskaper som jeg kan bruke i mitt daglig arbeid. Jeg er derfor stolt ambassadør for disse produktene, forteller han.

Byggmester Øystein Ivarsen - Snekkerivarsen
På Instagram er han kjent som Snekkerivarsen. Under det samme navnet er han i ferd med å bygge opp sitt nye firma i hjembyen Bergen.

Cool Tack 286 – monteringslim i kuldegrader

Han ble i følge pressemeldingen særlig begeistret for ett produkt han ikke hadde kjennskap til fra før:

– Jeg ble veldig imponert over monteringslimet Cool Tack 286 som kan brukes og herder i minusgrader. Nå slipper jeg å være avhengig av værmeldingen. Det er deilig å slippe å tenke på, spesielt her i Bergensområdet hvor vi fort kan ha minusgrader helt frem til mai, sier han.

På Instagram viser han på video og bilder hvordan han bruker Dana Lim-produkter til alt fra fuging av branndører, til ulike beslagsløsninger og montering på diverse materialer som tre, mur og betong.

– Jeg er stort sett innom flere av produktene til Dana Lim i løpet av en arbeidsuke. Til våren skal jeg totalrenovere en enebolig. Da vil det brede sortimentet av produkter komme til nytte, både for ute- og innvendige oppgaver, sier byggmester, “instasnekker” og bedriftseier Øystein Ivarsen.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)