Nyheter

Satser stort på arbeidsklær med vern mot varme og lysbue

Snickers Workwear har kjøpt Puvab, svensk spesialist på verneklær. Nå kommer en ny, stor serie sertifiserte arbeidsklær med Puvabs flammevern og Snickers komfort.

Tekst: Jørn Søderholm

Hva er det: Puvab flammehemmende arbeidstøy blir en del av Snickers Workwear. Ny serie på 65 ulike modeller.

– Nå lanserer Snickers Workwear historisk kolleksjon. 65 modeller sertifisert vernetøy skal gjøre arbeidsdagen tryggere for hverdagshelter som gir oss lys på badet, varmtvann i springen – og tog som går i riktig tid.

Det sier Hultafors – eier av Snickers Workwear – i en pressemelding.

Flere el-ulykker meldes inn

Antallet el-ulykker har vært stigende i Norge de siste årene. De fleste skadede og omkomne i elulykker er elektromontører, og de fleste ulykker er knyttet til utførelse av arbeid.

Mye av økningen skyldes antakelig at flere uhell blir innrapportert, ikke nødvendigvis at det skjer flere ulykker. Alle ulykker forårsaket av elektrisitet, strømgjennomgang og lysbue skal registreres, men DSB påpeker at mørketallene fortsatt er av vesentlig omfang.

På bakgrunn av DSBs statistikk slutter Snickers Workwear at behovet for vernebekledning og utstyr som hindrer arbeidsskader i utsatte bransjer aldri har vært høyere. Dette behovet vil de imøtekomme.

Puvab blir Snickers Workwear

I fjor kjøpte Hultafors det svenske selskape Puvab. Nå kommer resultatet etter et års arbeid, med en ny kolleksjon Snickers arbeidstøy som beskytter mot varme.

–  Den største og sikreste på 40 år, sier de ubeskjedent.

Jernbane varme strøm arbeidstøy
Ny serie Snickers Workwear / Puvab arbeidstøy med vern mot varme. (Foto: Produsenten)

Puvab har de seneste 30 år utviklet verneklær og personlig verneutstyr tilpasset ekstreme arbeidssituasjoner. Siden fjorårets oppkjøp, har Hultafors Group integrert verneklærsmerket Puvab inn i Snickers Workwear.

Nå kombineres de to pionérenes ekspertisefelt i ny storsatsning. Resultatet er en omfattende kolleksjon av innovativt, sertifisert vernetøy for ekstreme arbeidssituasjoner.

Snickers Workwears største satsing

– Dette er den største satsningen i Snickers Workwears historie. Vi kan nå tilby 65 splitter nye modeller flammehemmende arbeidstøy i flere lag. Vi kan garantere at kolleksjonen er like behagelige å bruke i sterk sol som i ekstrem snøstorm, sier Per Wagnås. Han er Snikers Workwears sjef for “Protective Wear”. Han er fryktelig stolt over at Puvab nå bidrar til å gjøre Snickers Workwear til en komplett merkevare.

Hvert plagg er designet for å gi maksimal beskyttelse i situasjoner hvor tøyets tekniske egenskaper kan utgjøre forskjellen mellom liv og død. Den nye kolleksjonen er nøye gjennomtenkt, ned til den minste detalj.

Sikkerhet og bevegelse

– Sikkerheten kommer i første rekke. Klærne skal gi maksimal beskyttelse i alle typer faresituasjoner, men samtidig åpne for full mobilitet om arbeidet krever høy grad av bevegelse. Vi har gjort et intensivt arbeid. Nå kan vi sette standarden for sertfisert vernetøy man virkelig kan trives i. Det er vi stolte av, sier Wagnås.

Energi, kraft og jernbane

Mye av utviklingen skjer i dialog med kunder og etter praktisk utprøving. Puvab-kolleksjonen er i stor grad et svar til aktører innen energi, kraft og jernbane, som har etterspurt vernetøy som beskytter ved nærkontakt med høyspenning og elektrisitet.

– Atså svært farlig arbeid. Med denne kolleksjonen kan vi imøtekomme ønsket på en svært omfattende måte, sier han.

Harjeåns Net AB er en av Snickers Workwears langvarige kunder. Montør Hans Johansson i selskapet forteller i pressemeldingen fra Snickers at han er trofast bruker av arbeidsklærne under sine daglige oppdrag.

Veibelysning og fjernstyringer

Montør Hans Johansson (t.h.) i Harjeåns Net AB.
Montør Hans Johansson (t.h.) i Harjeåns Net AB. (Foto: Morgan Grip / produsenten)

– Jeg har i årevis jobbet med veibelysning, vedlikehold og fjernstyringer til det elektriske nettet. Det viktigste for meg er selvsagt sikkerheten. Klærne må beskytte meg om en ulykke skulle inntreffe. Funksjonalitet er likevel en undervurdert faktor. Veltede trær og snøstormer skaper ofte problemer på strømnettet, og vi jobber utendørs i all slags vær til strømmen er tilbake. Da er det utrolig viktig at klærne er varme, og ikke hemmer meg i bevegelsene.

Han sier seg godt fornøyd med arbeidsgiverens nære samarbeid med Snickers Workwear i flere tiår, og muligheten til å påvirke produktene.

– Som langvarige brukere av klærne kan vi ofte bidra til å avdekke muligheter til forbedring av designet. Snickers Workwear har alltid vært lydhøre ovenfor innspill fra oss. De har endret kolleksjonen i tråd med våre ønsker. Det er en stor fordel for oss som tilbringer arbeidsdagen ute i felten, sier han.

I likhet med mange andre som jobber utendørs er Johansson svært glad i jobben sin, med arbeid ute i frisk luft og frihet til å styre egen arbeidshverdag.

Sikrer mot varme og lysbuer

Et hovedfokus i designfasen har vært å skape plagg som bevarer liv og helse om man utsettes for ekstrem varme, ild og i verste fall lysbuer.

Ved nærkontakt med en lysbue kan man overleve selve støtet, men ikke varmen. En lysbue produserer varme på opptil 3000 grader. Det vil si at alt man har på seg begynner å brenne. Om klærne dine ikke beskyttter deg, vil gullsmykker, klokker og undertøy bokstavelig talt smelte inn i huden.

– Vårt vernetøy er skapt for mennesker daglig utsettes for denne typen risiko. Dette er et ansvar vi virkelig tar på alvor. Klærne skal beskytte i alle lag, innenfra og ut. Derfor er alt av undertøy, underklær og ytterplagg i kolleksjonen flammehemmende og selvslukkende, sier Per Wagnås.

CE-merking klasse 3

Jernbane varme elektro arbeidstøy
Ny serie Snickers Workwear / Puvab arbeidstøy med vern mot varme. (Foto: Produsenten)

Hele den nye kolleksjonen har CE-merking klasse 3, en sertifiseringsstatus som krever omfattende kvalitetstester for å godkjennes på markedet.

– Med Snickers Workwear skal man føle seg trygg på jobb. Ulykker skjer. Men med riktige klær kan livstruende skader avverges. Det er det vi ønsker å oppnå med kolleksjonen som nå lanseres. Vi brenner for dette. Nåja, “brenner” er kanskje feil ord. Men du skjønner hva jeg mener, sier Wagnås i pressemeldingens avsluttende ordspill.

Jørn Søderholm

Journalist, fotograf og redaktør. Spesialfelt: Bygg, anlegg, praktisk og teknisk journalistikk. Tips eller forslag? Ta kontakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button

Adblock!

Bruker du en adblocker? Slå den av, så får du lese videre. (Vi tjener penger på annonser, så du skal slippe å betale for innholdet.) Using an adblocker? Turn it off, then you can read. (Yes, we have income from ads, so you won´t have to pay for the content)